Skocz do zawartości

Ubytek płynu chłodniczego FZS 600 98

ćwiru
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno miałem problem z płynem chłodniczym tzn ubywało go do dziś nie wiem dlaczego? Pojechałem do mechanika i on tak załatwił problem,wymontował 2 wężyki idące do gazników jeden to jest tzn był od podgrzewania gazników a drugi to nie wiem ale tez go wymontował a 2 rurki idące w górę zaślepił gómową nasadką. Wyjął termostat i problem z płynem znikł. Dlaczego teraz nie ubywa i co by trzeba zrobić żeby to grało i było tak jak trzeba i nie ubywało płynu a nie jakoś na krótko jak zrobił mechanik jeśli można go tak nazwać.

Niedawno miałem problem z płynem chłodniczym tzn ubywało go do dziś nie wiem dlaczego? Pojechałem do mechanika i on tak załatwił problem,wymontował 2 wężyki idące do gazników jeden to jest tzn był od podgrzewania gazników a drugi to nie wiem ale tez go wymontował a 2 rurki idące w górę zaślepił gómową nasadką. Wyjął termostat i problem z płynem znikł.

Dobrze że ci przewodów hamulcowych nie zdemontował :banghead: . Twój opis jest bardzo chaotyczny, ale wynika z niego że ten "mechanik" wyrzucił z twojego moto połowę układu chłodzącego. Wyjęcie termostatu z całą pewnością nie wróży nic dobrego. Płynu może ubywać ponieważ:

- układ chłodzący jest nieszczelny.

- nalałeś zbyt dużo płynu więc nadmaiar wyleciał.

- nalałeś wodę zamiast płynu a silnik ma temp. pracy wyższą niż 100 stopni C.

Dlaczego teraz nie ubywa i co by trzeba zrobić żeby to grało i było tak jak trzeba i nie ubywało płynu a nie jakoś na krótko jak zrobił mechanik jeśli można go tak nazwać.

Ja nazywam to "kowalstwem".

Edytowane przez soulreaver