ćwiru Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Niedawno miałem problem z płynem chłodniczym tzn ubywało go do dziś nie wiem dlaczego? Pojechałem do mechanika i on tak załatwił problem,wymontował 2 wężyki idące do gazników jeden to jest tzn był od podgrzewania gazników a drugi to nie wiem ale tez go wymontował a 2 rurki idące w górę zaślepił gómową nasadką. Wyjął termostat i problem z płynem znikł. Dlaczego teraz nie ubywa i co by trzeba zrobić żeby to grało i było tak jak trzeba i nie ubywało płynu a nie jakoś na krótko jak zrobił mechanik jeśli można go tak nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Niedawno miałem problem z płynem chłodniczym tzn ubywało go do dziś nie wiem dlaczego? Pojechałem do mechanika i on tak załatwił problem,wymontował 2 wężyki idące do gazników jeden to jest tzn był od podgrzewania gazników a drugi to nie wiem ale tez go wymontował a 2 rurki idące w górę zaślepił gómową nasadką. Wyjął termostat i problem z płynem znikł. Dobrze że ci przewodów hamulcowych nie zdemontował :banghead: . Twój opis jest bardzo chaotyczny, ale wynika z niego że ten "mechanik" wyrzucił z twojego moto połowę układu chłodzącego. Wyjęcie termostatu z całą pewnością nie wróży nic dobrego. Płynu może ubywać ponieważ: - układ chłodzący jest nieszczelny.- nalałeś zbyt dużo płynu więc nadmaiar wyleciał.- nalałeś wodę zamiast płynu a silnik ma temp. pracy wyższą niż 100 stopni C. Dlaczego teraz nie ubywa i co by trzeba zrobić żeby to grało i było tak jak trzeba i nie ubywało płynu a nie jakoś na krótko jak zrobił mechanik jeśli można go tak nazwać. Ja nazywam to "kowalstwem". Edytowane 22 Lipca 2011 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Soulreaver dobrze prawi. Ponadto na wszelki wypadek kontroluj stan i wygląd oleju w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Najwidoczniej nieszczelność była gdzieś na gaźnikach i tam szukaj ubytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi