kivi Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 sam mam fiata stilo 1.6 z lpg, auto mechanicznie jest zdrowe i nigdy mnie nie zawiodło, ale niesamowicie mnie wkurwiają setki błędów które wywala komputer.Jak ma wujowo założony gaz to tak będzie.to nie wina auta tylko gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 (edytowane) nie ma ani jednego błędu związanego z silnikiem - nakurwiają natomiast błędy poduszek powietrznych (znany problem po forach), otwartych drzwi które są zamknięte (gdzieś instalacja nie łączy), błędy ABS i ESP (czujnik przy pedale hamulca) - czyli wszystko znane z forum stilo. Ogólnie instalacje elektryczne w fiacie to porażka - często przepalają się żarówki, a wymienić np przednie światła mijania umie tylko 9 latek z małymi łapkami. Padły mi też zegary, procek po prostu przestał kontaktować i musiałem kupić nowe - całe szczęście komplet z abartha (inny procek) kosztował mnie 200 zł. Problem również znany i dziesiątki razy przerabiany na forum stilo. Ważne, że auto mechanicznie jest zdrowe i nigdy nie odmówiło jazdy, o to głównie chodzi. A gaz zakładałem w konkretnym poznańskim zakładzie, który mogę polecić i zero z nim problemów. Wszystkie te błędy były od samego początku, gaz nic nie dołożył kolego. no ale temat jest o w210, nie o stilo :) Edytowane 24 Lipca 2011 przez Domestos_WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@wa Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Ja szukając swojej W202 i patrząc na polskie auta,zaczynałem wątpić że w ogóle coś znajdę. Albo zajeżdżone jak stara szkapa,albo przeleciały przez kombajn,albo kury w środku nocowały. Normalnie Szok. Kuzyn dostał zlecenie aby poszukał coś u siebie w de. Chciałem albo średnią benzynkę i potem gazociąg włożyć,albo diesla ale bez pierdół. Jak słyszę TDI,CDI i h... wi co jeszcze to mnie trafia. I trafił się prosty 2,5 TD bez cudów od pierwszego właściciela. I jestem naprawdę zadowolony. Koszta takie same jak bym kupił auto w PL. Tylko ten jest zadbany, a nie przemielony i zmęczony żywotem. Przemyśl taką opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 temat można zamknąć - dałem auto do znajomego, pokasował błędy, tam gdzie były problemy z instalacją tam poprawił, auto nic nie krzyczy. Muszę jeszcze kupić czujnik hamulca i wszystko zniknie. Cała naprawa 70 zł :icon_mrgreen: Sprawy się uregulowały, można jeździć, więc doszedłem do wniosku że nie będę oddawał za grosze auta które przeleciało niecałe 100tys, i wymieniał na takie które ma conajmniej pół miliona... Pojeżdżę, odłożę i kiedyś coś się pomyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Najpierw napisałeś poemat że Stilo takie chu*owe, teraz piszesz że zaprawiłeś samochód za 70zł i jest zajebisty. I dlatego nie kupujesz W210.ku*wa weź się ogarnij małolat. Fiat to po prrostu CUDO ! ( mam na niego 25 % rabatu ale jakos nie zabieram sie do kupna :icon_mrgreen: ). Ty mowisz ogarnij sie, a kiedys mowilo sie, ze sianem trzeba sie wykrecic :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 I tak dobrze ze nie kupil czerwonego golfa. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Najpierw napisałeś poemat że Stilo takie chu*owe, teraz piszesz że zaprawiłeś samochód za 70zł i jest zajebisty. I dlatego nie kupujesz W210.ku*wa weź się ogarnij małolat. nie ma ani jednego błędu związanego z silnikiem - nakurwiają natomiast błędy poduszek powietrznych (znany problem po forach), otwartych drzwi które są zamknięte (gdzieś instalacja nie łączy), błędy ABS i ESP (czujnik przy pedale hamulca) - czyli wszystko znane z forum stilo. Ogólnie instalacje elektryczne w fiacie to porażka - często przepalają się żarówki, a wymienić np przednie światła mijania umie tylko 9 latek z małymi łapkami. Padły mi też zegary, procek po prostu przestał kontaktować i musiałem kupić nowe - całe szczęście komplet z abartha (inny procek) kosztował mnie 200 zł. Problem również znany i dziesiątki razy przerabiany na forum stilo. Ważne, że auto mechanicznie jest zdrowe i nigdy nie odmówiło jazdy, o to głównie chodzi. A gaz zakładałem w konkretnym poznańskim zakładzie, który mogę polecić i zero z nim problemów. Wszystkie te błędy były od samego początku, gaz nic nie dołożył kolego.widzisz gdzieś tu opis, że stilo jest chu*owe i jeździć się tym nie da? Napisałem z samego początku, że mechanicznie jest i będzie zdrowe. Usunięcie błędów i kalibrację zegarów robią jedynie w serwisie - mało kto w okolicy ma do tego sprzęt. Za samo podpięcie chcieli ode mnie 300 zł + liczyli po kolei za każdy błąd :icon_eek: W efekcie znajomy dał cynk, że ma nowy sprzęt i spróbuje się tym zająć. Teraz żadnych problemów. Auto chciałem wymienić przede wszystkim z pewnych powodów osobistych, ale sprawy się uregulowały. Powiedz mi Yuby, po ch*j miałbym teraz zamieniać auto, które ma nalatane niecałe 100 tys na coś, co ma ponad 500k? Temat założyłem, by się coś o tych autach dowiedzieć i moje obawy się potwierdziły - wszystkie rdzewieją na potęge. Co ciekawe, siedząc na mobile.de i autoscout większość w210 ma rudą wszędzie - i to "nowe" auta. Wchodząc np. na allegro rdzy nie doświadczysz, wnioski nasuwają się same, albo po prostu mamy lepszą pogodę niż 300m dalej od mojego domu i bozia każe niemców niszcząć ich mercedesy deszczem i mrozem w odwecie za wuja adolfa. ku*wa weź się ogarnij małolat.mam, k*rwa brata w wieku Twoim i w życiu bym się nie spodziewał, że koleś kilka lat starszy nazwie mnie małolatem :banghead:Poszukaj lepiej kobiety, Twoje posty wieją życiową frustracją na kilometr, widzisz problemy tam gdzie ich nie ma, a przez takich jak Ty forum zaczyna przypominać scigacz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi