enduromaster Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) Yamaha Cygnus X 125cc 2004rwynalazek z taiwanu był problem z lejącym się paliwem z przelewu i nie wkręcaniem się na obroty gaźnik rozebrałem, wyczyściłem, zaworek iglicowy działa już normalnie.sprzęt odpalił , dalej się nie wkręcał a po kilkunastu sekundach pracował tylko na jałowych ponownie go rozebrałem, dostałem się do membrany, iglica była luźna, brakowało małej sprężynki blokującej, znalazłem odpowiedniązłożyłem jak trzeba skut nie odpala, nawet wiertarka go nie rusza cofnąłem się do wersji z luźną iglicą i dalej to samo świeca sucha, gaźnik zalewa prawidłowo , podciśnienia są, świeca podmieniana, rękę zasysa po przytkaniu, luzy zaworowe książkowe, poziom paliwa ~1mm nad podziałem gaźnik czysty, dobre 20x do niego zaglądałem podpowie ktoś ? Edytowane 1 Lipca 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Może ma "automatyczne" ssanie w postaci takiego dynksa z kabelkami przykręconego do gaźnika? Jeśli to cudo jest trefne to będzie problem odpalić na zimno. Chlapnij trochę paliwa w cylinder i zobacz czy wtedy zatrybi. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Jak się ssanie zepsuło to powinno być paliwo w filtrze. Wyjmij je i podłącz pod akumulator, po około pięciu minutach tłoczek z igliczką powinien być bardziej wysunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) odpalił blaszka mocująca vacum pompę dotykała delikatnie cewki i masowało :P mam jeszcze problem ewidentnie z gaźnikiem jak nie tykam gazu odpali, chwilę popracuje i gaśnie dam gazu, gaśnie i pluje paliwem do filtra intuicja podpowiada że zabardzo zalewa pływak, ale obniżenie poziomu nic daje :evil: Edytowane 2 Lipca 2011 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Rozbierz króciec od gaźnika i sprawdź jak się ma membrana, czy nie ma prześwitu pod listkami itp. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 to jest 4t :rolleyes: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Sprawdz ustawienie rozrzadu - wyglada glupio, ale moze ktos grzebal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 nierząd ok już nie mam do niego siły jak zestaw naprawczy nie pomoże to się normalnie powieszę na pasku od googli :wacko: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 zaworek iglicowy wymienionywyregulowany ile się dało (moto po powodzi) i jeździ Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi