Skocz do zawartości

Spalanie ZX-6R 97r. 8 L / 100 km

bartw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie dotyczące spalania mojej kawy, dojeżdżam nią często do pracy po 50 km w jedną stronę głownie poza miastem, prędkości rzędu 140, rzadko kiedy dochodzi 180 i wychodzi mi na to, że kawa pali około 8 litrów na 100 km. Jak jest zalana po korek to robię jakieś 160 km i muszę przełączać na rezerwę, z tego co pobieżnie widziałem w internecie to zbiornik powinien wystarczać na jakieś 250km. Wymieniłem ostatnio w nim olej, świece, aczkolwiek nie wymieniłem jeszcze filtra powietrza, czy to może mieć jakiś wpływ? Czy gaźniki ew, zawory są do regulacji? swoją drogą to nie mam informacji kiedy były robione wcześniejsze regulacje.

pozdrawiam

Z takim stylem jazdy nie dziw się że chleje tylko 8L.

Filtr powietrza ma duże znaczenie na spalanie też.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Witam. Mam pytanie dotyczące spalania mojej kawy, dojeżdżam nią często do pracy po 50 km w jedną stronę głownie poza miastem, prędkości rzędu 140, rzadko kiedy dochodzi 180 i wychodzi mi na to, że kawa pali około 8 litrów na 100 km. Jak jest zalana po korek to robię jakieś 160 km i muszę przełączać na rezerwę, z tego co pobieżnie widziałem w internecie to zbiornik powinien wystarczać na jakieś 250km. Wymieniłem ostatnio w nim olej, świece, aczkolwiek nie wymieniłem jeszcze filtra powietrza, czy to może mieć jakiś wpływ? Czy gaźniki ew, zawory są do regulacji? swoją drogą to nie mam informacji kiedy były robione wcześniejsze regulacje.

pozdrawiam

Miałem taki motocykl, spalanie wynosiło około 6l - jeździłem mieszanie miasto trasa, ale nie robiło jej to specjalnej różnicy gdzie się jeździ. Jeżdżę bardzo nie ekonomicznie, także warto by było u Ciebie poregulować to i owo, filtr powietrza jak najbardziej może mieć wpływ, podobnie jak gaźniki. U mnie kilka płytek zaworowych wymagało wymiany w ciągu 20 tyś (skasowały się luzy) także jak najbardziej bym to sprawdził.Z tego co pamiętam motocykl zyskał mocy po regulacji zaworów więc pewnie już podparło mi zawór.

Pozdrawiam

Edytowane przez qunio

Witam. Również myślę, że trzeba regulować, jak pisałem te 50 km to głownie poza miastem i w miarę stałe prędkości więc te spalanie moim zdaniem jest o te 2L za duże. Niebawem będę miał wizytę w warsztacie to mam nadzieję, że po regulacji będzie ok.

pozdrawiam