Gość Rysiek24 Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 wita mama odwieczny proble mz etka nowyh czujnik sztopu sie popsul i mysle jak go przerobic tak aby byl trwaly mam pod reka mikrostyk ale dziala odwrotnie jak wcisne to zwiera a puszcze rozwiera ma ktos pomysla jak to przerobic aby nie psulo sie ?? i dzialalo ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 25 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2004 czesc. jesli chodzi o czujnik do chamulca traczowego przy mz ,to nie ma zbytniego pola do popisu...ja osobiscie mam zalozony orginalny czujnik do MZ w cenie 14 zloty i nadal dziala-juz jakies 9 miechow bez zazutu :idea: :!: :!: :!: jak napewno zauwazyles manetka chamulca ma delikatny luz,wiec nalezy tak wkrecic czujnik by minimalnie byl dociskany przez manetke-w celu wyeliminowania obciazen sciskajacych na czujnik.... :idea: nie ktorzy uzytkownicy MZ uzywaja czujnika takze do regulacji czulosci-szybkosci reagowanai chamulca-poprzez maxymalne wkrecenie czujnika w obudowe pompy :D (co powoduje odchylenei manetki a co za tym idize zwiekszenei naprezen sciskajacych na czujnik)a przeciez on nie jest wykonany z tytanu,tylko z kawalka miediz i plastyku wiec proponiuje zrobic to tak jak ja ,a bedziesz mial klopot z glowy :!: -powodzenia pzdr :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 a jest jakis inny czujnik hamulca tylniego niz ten w bembnie? Bo tego w bembnie nie moge pogodzic z przednim czujnikiem (przedni podaje + a z bembna idzie masa :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 jest montowany pod pokrywa akumulatora i polaczony drutem z dzwignia hamulcowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 jest montowany pod pokrywa akumulatora i polaczony drutem z dzwignia hamulcowamasz moze zdjecia tego mechanizmu? albo opisz jakos dokladniej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Hej ! W sprzeadazy są dostepne czyjniki o wiele bardziej wytrzymale i mozna ich uzywac do regulacji klamki. Wytrzymuja okolo roku, pozniej sniedzieja w srodku i trzeba czyscic albo wymieniac. Sa to czyjniki wegierskie. Mozna je odroznic po masywniejszej czesci plastikowej i grubszych sciankach koncowki w ktora wchodzi plastik. Ostatnio kupilem takie na slomczynie.... zabralem wszystkie jakie kolo mial :) :D - 2szt :D Dodatkowo swoje rozbieralem i skladalem na super glue, tylko z tym ostroznie bo mozna zalepic cale urzadzonko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 niestety i ja bym chetnie to zobaczyl w mojej eci tego nie ma ktos wyzucil a w eci ktora mialem wczesniej bylo i z tad wiem jak to wyglada wiem ze czujnik zamontowany jest obok aku w takim wystajacym uchu niestety co do drutu nie mam pojecia jak on moze wygladac juz przerobilem czyjnik teraz jest na przekazniku :D :D wywalilem caly styk z srodka czujnika i wsadzilem w pusta obudowe z plastikowym popychadlem maly microswitch zalepilem klejem teraz czujnik steruje przekaznikiem ktory podaje badz odcina napiecie na zarowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Ja tez sie użerałem zty czujnikiem i na poczatku kupowałem po 13,50. I one sie ciągle psuły. Jedną z gł. przyczyn było to, ze płyn cham. z pomki jak już uszczelka tłoczka pusiła to dostawał sie do czujnika. Teraz założyłem dobre uszczelki i kupuje czujnik za 8zł w takim nawet niezłym sklepie i jest dużo leszpy od tego droższego. Od październikia działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOWA Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 u mnie wygląda to tak, z tym że nie we wszystkich ramach są takie ucha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 heh dzieki za zdiecie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZ-MuszKieTeR Opublikowano 29 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2004 witam ... rzeczywiscie te "orginalne" do mz ktore sa ogolno dostepne sa watpliwej jakosc ... ja taki kupilem i rozlecial sie przy montazu ... ale podobno polak potrafi ... wiec ja go zlozylem spowrotem i po zewnetrzne zalalem kleje (super glue) a potem jeszcze ladnie poksylina ... trosze grubszy jest teraz ale spelnia swoje zadanie :D no i predzej zesniedzieje od plynu hamulcowego niz sie rozpadnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi