Skocz do zawartości

15 czerwca 17.00 Plac Teatralny

Barył
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ich to już calkiem poj.....bało.

Nie wiem ile jest w tym prawdy ale kiedyś albo wyczytałem, albo usłyszałem że w innych krajach prawo jest ZA motocyklistami tak aby zachęcać do przesiadki na jednoślady i likwidować korki, a nie przeciw tak jak u nas. No ale cóż OTO POLSKA WŁAŚNIE!!!!!!!!

Co dokładnie będzie na tym placu teatralnym bo nie mogłem doczytać, czy to jakiś strajk czy demonstracja, czy cola i do domu. Pytam żebym wiedział na co sie nastawiać:)

Ich to już calkiem poj.....bało.

Nie wiem ile jest w tym prawdy ale kiedyś albo wyczytałem, albo usłyszałem że w innych krajach prawo jest ZA motocyklistami tak aby zachęcać do przesiadki na jednoślady i likwidować korki, a nie przeciw tak jak u nas. No ale cóż OTO POLSKA WŁAŚNIE!!!!!!!!

Co dokładnie będzie na tym placu teatralnym bo nie mogłem doczytać, czy to jakiś strajk czy demonstracja, czy cola i do domu. Pytam żebym wiedział na co sie nastawiać:)

Tam jest wszystko opisane, jazda zgodnie z przepisami, bez wyprzedzania na swoich pasach. Czyli np: 3 pasy na Marszałkowskiej to 3 moto koło siebie i nic więcej. Dobre odstępy itp.

Ogólnie trzeba się przygotować na grzanie motocykli w słońcu ;p

Tu masz całą kopię z FB:

mamy propozycję dla warszawskich motocyklistów.

Proponujemy zgromadzenie się w jak najliczniejszym gronie 15.06 o godz. 17:00 na Placu Teatralnym i wyruszenie o 17:30 na ulice Warszawy.

Przejażdżka głównymi ulicami ( trasa do uzgodnienia) zgodnie z interpretacją przepisów zawartą w wyżej wymienionych artykułach.

Pojedynczo, zachowując odstępy i absolutnie przestrzegając ograniczeń prędkości.

Na motocyklach na końcu stawki planujemy zainstalowanie kilku kamer, celem rejestracji zachowań kierowców samochodów.

Kto za?

W związku z pojawiającymi się wątpliwościami słowo wyjaśnienia:

Nie chcemy nikogo wkurzać.

Wręcz przeciwnie, chcemy zamanifestować swoje poparcie dla wszystkich tych, którzy twierdzą, że motocykliści nie powinni przeciskać się w korkach.

My Praworządni Motocykliści chcemy jeździć godnie, a nie przeciskać się między samochodami, jak jakieś, nie przymierzając szczury.

Chcemy przestrzegać wszystkich ograniczeń prędkości. I innych przepisów też.

Dlatego każdy uczestnik akcji otrzyma do zamocowania na plecach hasło: „STOP przeciskaniu się motocyklistów w korkach” (na koszulki nie mamy budżetu).

A naszym logiem będzie widniejące powyżej.

Pamiętajcie, im nas więcej tym lepiej (na warszawskich ulicach oczywiście) ;)

Jesteśmy przekonani, że po takiej akcji wszyscy kierowcy stwierdzą, że bardzo przyjemnie im się stoi w korkach razem z nami ;)

Edytowane przez Gogo

Nie chcecie wkurzać ale tylko na tym się skończy i teraz zamiast wszyscy psioczyć "dlaczego nie stoją grzecznie w korku" będą się drzeć żebyśmy siedzieli w domu na doopie. Był już temat o tym ale wyszukiwarka kuleje dlatego nie wskażę konkretnego linku :notworthy:

No i te przepisy. Pierwszą rzeczą jakiej uczą w szkołach jazdy to to, że nawet jeśli lewy i środkowy pas jest wolny to należy przemieszczać się prawym skrajnym.

P.S Nie każdy ma twarzoksiążkę :wink: