drdala Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam jestem przed zakupem jakiegoś motocykla o wyglądzie ścigacza o pojemności 125 i będę chciał najlepiej kupić coś od razu z większym tłumikiem ponieważ chcę żeby motor wyglądał jak ścigacz o większej pojemności ( nie musi być jak od razu litr wystarczyło by mi żeby zmienić wygląd na np. 250 lub 500) i żeby też odgłos jaki wydaje jak najbardziej przypominał dźwięk rasowego ścigacza. Z czasem wymienię też opony na szersze. Widziałem ten wydech arrow ale nie podoba mi się bo jest za mały... przypomina wydech skuterka a nie ścigacza. podpowiedzcie co o tym sądzicie i jak to najlepiej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Dać sobie spokój i spojrzeć na temat logicznie ? Pomogę:125 to mała moc. W najgorszym wypadku 8-9KM (DR125 itp.) w przeciętnym 15KM (ograniczenie ze względów prawnych). Tylko odblokowane 2T mają po 25-27 ale zgaduję, że chcesz mieć dźwięk czterosuwa.Przez małą moc liczy się masa i tu duży wydech odpada, bo rozmiar powoduje dodatkowe kilogramy. Stąd są proponowane wydechy z obudową Carbonową vel z włókna węglowego.Po za tym wsadzenie wielkiej tuby spowoduje komiczny wygląd takiej sety. Małe moto i gigant tuba....litości.No i na koniec dźwięk. Nie wiem czy jesteś tego świadom ale brzmienie sportowego motocykla wynika z tego, że:1 Ma 4 cylindry2 Aktualnie mają krótkie skoki tłoków3 co wynika z 2 są wysoko obrotoweWydech też ma znaczenie ale w większości się rozchodzi o te 3 rzeczy. Wstawianie szerszych opon też się mija z celem. Większy kapeć > więcej gumy i zbrojenia > większa masa > gówniane osiągi. Nie wiem w jakim celu kupujesz tą sete, ale jeśli chcesz załapać podstawy to zwyczajnie skup się na stanie technicznym a drugie moto kupisz już poważne z poważnym kominem i poważnym kapciem. Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jak wyżej - daj se spokój. Taki mały piździk z dużym wydechem będzie brzmiał jak chińska kosiarka do trawy. Będziesz tylko wkur...ał ucho. Z gówna bata nie ukręcisz, ze 125ccm ścigacza nie będzie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Under Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Varadero z dużym tłumikiem źle nie wygląda ; P. Ale seryjny wydłubany mi starcza dźwięk jest zajebisty a na 600 przyjdzie czas w przyszłym roku :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespa Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wymien sobie wydech na przelotowy, zaloz oslepiajace ksenony bez homologacji lub jezdzij caly czas na swiatlach drogowych a potem sie denerwuj, ze kierowcy cie nie lubia i na przyklad nie puszczaja w korku. Tak robi spora czesc motocyklistow i swietnie sie z tym czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi