Skocz do zawartości

Rebel 450 Vs Shadow 500-750

Kvahim
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Który z wymienionych motocykli jest lepszy technicznie Rebel czy Shadow? Który uważacie za lepszy na wycieczki a który na jazdę po mieście który jest godniejszy uwagi? Użytkownicy hondy wypiszcie mi wszystkie + i - tych motocykli.

Ps.W temacie wpisałem Shadow 500-750 jest to przedział pojemności który mnie interesuje

(...) a po drugie nie ośmielaj się porównać rzędówki do V-ki.

bo co, zawiąże się kolejna grupa fanatyków jakiejś v-ki? facet pyta, prosi o pomoc - w czym problem odpowiedzieć? jeden i drugie (kilka o tych oznaczeniach) motocykle z tematu to japońskie soft-choppery, mniej lub bardziej udatnie naśladujące wzorce z milwaukee

problem z odpowiedzią tkwi w tym, że o ile rebelka jest jednoznacznie identyfikowalna, o tyle w grupie shadowek mieści się kilka motocykli, dość wyraźnie zróżnicowanych - począwszy od starej 500-tki, po najnowsze 750 (c3, black widow). do miasta za najmniej wygodne uznałbym modele 750 w stylu cruiser, na dalsze wyjazdy te o najmniejszych silnikach. kompromisowo skupiłbym się na szukaniu vt600c, bodajże po '88 roczniku - w zależności od posiadanej gotówki. ewentualnie 750 c2/ c3 jeśli rzeczywiście niewiele byłoby typowej jazdy w korkach, a np. w planach również jazda z plecaczkiem

popatrz jeszcze w wyszukiwarkę, sporo o shadowkach jest już na forum napisane

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

stara shadowka 500 jest gabarytowo wieksza od rebelki.sam mialem kupowac taka ale nie wyszlo. pozatym jest grupa fanatykow silnikow o ukladzie V i uwazaja oni ze cruiser nie powinien miec innego silnika.jesli masz 180cm wzrostu to na rebelce bedziesz wygladac komicznie. moim zdaniem shadowka jest nieco ladniejsza od rebelki i wolalbym jednak honde shadow

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

wzrostu mam jakieś 175-177 cm wzrostu także mała różnica a z tym fanatyzmem masz na pewno rację (choć gdyby taki się nie odezwał temat stał by pewnie nadal w miejscu) taka shadow 600 pasowała by do mojego wzrostu?

Edytowane przez Kvahim

Raczej tak. honda shadow jest piekna ale tylko ta z okragla lampa. ta kwadratowa jest paskudna

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.