Skocz do zawartości

Regulacja gaznika w Dt 89-97

pol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tez Cagivka zaczyna dymic jak cholera od gdzies 8-9 tys obrotow. Normalnie chmura dymu, ale tak powinno byc dlatego bo, wtedy obroty sa nieziemskie i musi byc bardzo dobre smarowanie przy takich obrotach. Przynajmniej wiem ze mi sie silnik nie zatrze. A jesli przy nizszy obrotach takie cos u Ciebie wystepuje to musisz sobie przestawic dozownik zeby mniej oleju podawal, no chyba ze jezdzisz na mixolu o co bym Cie nie podejrzewal bo takie cos jest wtedy normalne.

Pozdrawiam

hmmmm.... ciekawe.... zrobie test, odlacze dozownik i zmieszam paliwko w baku, jak nie bedzie dymil to znaczy ze dozownik a jak bedzie to w ksiazce serwisowej napisane mam ze uszczelka kolo walu moze byc nieszczelna i olej ze skrzynki dostaje sie do walu korbowego a potem do komory spalania.

A w jaki sposob mozna wyregulowac odpowiednie spalanie mieszanki?

I mam problem dodtakowy z motocyklem. Niedawno remont (tlok cylinder, uszczelki, swieca) i motocykl jak mu odkrece wiecej gazu przy obrotach 1-4500 dlawi sie (zalewa??), przy roznych ustawieniach gaznika ten problem zawsze wystepuje, jedynie kiedy wlacze ssanie motocykl wkreca sie bez tego czegos.

Wiecie moze co to jest? W czym szukac przyczyny? Z wyjetym filtrem powietrza to samo. Mam wydech Sebringa i jest napewno od 2 sowa (pytalem w serwisie).

• 2 tygodnie później...

Witam

Mozesz odłączyc na chwile dozownik, na stałe nie polecam bo zatrzesz dozownik (elementy dozownika są samrowane olejem zasysanym ze zbiornika, w tym tez simering dozownika). Jeśli przestanie dymić to dozownik podaje za duzo oleju. Optymalne ustawienie to pokrycie sie rowka na krążku linki z wkrętem (ogranicznikiem) przy odpuszczonym gazie, co regulujesz poprzez naciąg linki.

Co do regulacji gaźnika to sruba przepustnicy okolo 1.75 - 2 obrotu w lewo od całkowitego wkręcenia i powietrza oklolo 1 zdaje sie. Ale z ta ostatnią sruba to polecam pokombinowąc bo zalezy od rodzaju wydechu i filtra. Ustaw tak zeby szybko sie wkrecal na obroty i szybko schodził z obrotów. Wyczujesz to po "kulturze gazowania" moto

Pokombinuj i napisz co zdziałałeś

Pozdro