PeterS Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Jeśli to by było w sierpniu (właściwie tylko wtedy mam chwilę czasu i akurat muszę pracować w czasie urlopu :D ), to zgłaszam się na 300%. Z tym, że miałbym max. 28 - 30 dni. Najlepiej od jakiegoś 5.08 do 5.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Pawel jezeli masz samochod i szukasz ekipy to ja sie na to pisze , jestem z Bialego takze blisko ciebie , a pieniazkow by sie troche przydalo, w koncu trzebaby kiedys moto zmienic na troche lepszejsze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Myślę że jeżeli ma to być wyjazd zarobkowy to samochód jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem ze względu na koszty dojazdu (opłaca się jechać promem w taryfie sam+5 osóB) jak i możliwość zabrania żarcia. Bo jest ono tam naprawde drogie. Nawet gdy kupuje sie je w dużych supermarketach. O przejazd granicy nie ma sie już co martwić, w zeszłym tygodniu byłem w szwecji i jedyną formalnością było pokazanie paszportu :) Nareszcie traktują nas jak europejczyków. :D Miło sie przekonać na własnej skórze że rzeczywiście jesteśmy w europie :D Dotąd było a po co, gdzie, na ile, za co... no i nie ma grzebiących w torbach celników :D Zarobki przy prostych pracach to min. 50-70 sek za godzine.PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Taką prace trzeba jakoś wcześniej sobie załatwić? Tzn. jak długo to trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 Jak jechałem do pracy to miałem ją już nagraną, a jak jedziesz w ciemno to znajdujesz pracodawce i zaczynasz prace, nie wiem jak wyglada teraz sytuacja z przepisami dot. pracy (po naszym wejsciu do ue) ale jesli chodzi o prace przy zbieraniu truskawek, jagód czy innych ogórków to nie ma problemów- nawet przedtem nie bylo problemów. Wejdz na tą strone www.ams.se widzialem ze sa tam oferty pracy sezonowej, tzreba tylko zadzwonic i spytac czy was przyjmą. Podejrzewam ze znajomosc angielskiego w zupelnosci wystarczy. Tam nawet babcie w kioskach znają angielski :D Wiem ze pracujacym na czarno w rolnictwie placa kolo 65 sek/godzine. Co prawda ludzie sa rozni ale ja nie spotkalem tam takiego chamstwa wsrod pracodawcow jak u nas. Praca tam to czysta przyjemnosc (chyba ze zle trafisz :D ) Zupełnie inne podejscie do ludzi...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 No to lecim. :D Może by tak wcześniej? Lipiec? Ile to 65sek? Może ktoś ma juz plana co i jak? Robota przy zbiorach chyba jest troche ciężka co? Najgorzej choliera z plecami, no ale bez pracy nie ma kołaczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 26 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2004 65 sek to ok. 33 zl . kazda robota fizyczna jest ciezka , tylko zalezy jak duza motywacja bedzie znieczulac :D , no ale moze lepsze rolnictwo niz budowa i worki z cementem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 Chyba tak, na budowie możesz dostać przepukliny, dysk może ci wyskoczyć, przy rolnictwie z kolei jak zbierasz, pochylasz sie to lipa. Ale raczej w taki sposb nic sobie nie uszkodzisz, a to jest najważniejsze, boleć bedzie ale poboli i przestanie, a właśnie chodzi o to, aby nie było lipe że wsyztsko co zarbisz wydasz później na leczenie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 Hmmm. Fajnie. Ale czy ktoś umie obsłużyć tę stronkę www.ams.se .Ja niestety z angielskim jestem na bakier. Wczoraj napisałem maila do gościa w Norwegii żeby przesłał jakieś wskazówki, rady itp. Czekam na jego odpowiedź. Zobaczymy co się z tego wszystkiego wykluje. Oby wypaliło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteq Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 A mnie sie w ogóle ta stronka nie otwiera :cry: Mnie rowniez zainteresowal ten temat,tylko ze nie mam jeszcze moto dlatego tez bym byl za samochodem.Ja bylem w zeszlym roku w Angli i wrocilem po dwoch tygodniach bo nie znalazlem pracy :D (ruszylem na poczatku wakacji kiedy cala Europa tam sie garnela),dlatego bylbym za tym zeby juz miec cos nagranego i wtedy jechac,nie stac mnie zeby znowu jechac i ryzykowac ze sie wroci za tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteq Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 Znalazlem dosc ciekawe forum,mozna sie wiele dowiedziec:http://forum.szwecja.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 Niezła polewka na tym forum.Tylko ktoś coś powie o pracy a już tysiąc sępów rzuca się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 Z tego co wiem, to załatwienie pracy przy zbieraniu truskawek raczej nie stanowi problemu. Tyle że jest ciężka. Moi kumple już trzeci raz jadą do norwegii malowac domy, pierwszy raz pojechali w ciemno a teraz jeżdą już w znane sobie miejsca :DTylko trzeba znać angielski żeby się dogadać.. Albo chociaż pojechać z kimś kto zna.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 27 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2004 A może jest na forum jakiś murarz znający angielski, który chciałby pojechać do pracy do anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 28 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2004 Niezła polewka na tym forum.Tylko ktoś coś powie o pracy a już tysiąc sępów rzuca się na niego.Bo każdy chciałby mić Hłonde abo i jakiego innego Harleja, chłolera, panie. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi