qurim Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) Dostępność części do wojennych i przedwojennych HD jest porażająca. Nawet do modeli z lat `10 i `20. Wybierasz z katalogu co chcesz i kupujesz. Blok, wał, zawory,sprzęgło, uszczelki, pierdołki... Ale za przedwojennego HD trzeba sporo wyłożyć. Kompromisem jest wojenny model WL, da się kupić za ludzkie pieniądze, da się zrobić za ludzkie pieniądze a potem da się tym jeździć normalnie. Jak już ogarniesz system "suicide clutch" z nożnym sprzęgłem. Za 4-5k GBP można wyrwać kompletny a czasem nawet żywy egzemplarz. Szukaj pod hasłem "Harley Flathead". Rzuć okiem tutaj, są 2 fajne Ariel`e z wczesnych lat. Dość małe pojemności to i ceny wporzo a stan motocykli konkretny.http://www.classicbikeshed.com/index.php?a=5&b=217 Pamiętaj że własnoręczna reanimacja anglika to gruba zabawa. One mają duszę i czasami wredny charakter. Edytowane 24 Maja 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) Coz, najwyzej cos spierdole :) Ale chce cos do roboty a nie kupic cos nowego. Zobaczy sie co z tego wyjdzie. Ybr125 mam tak odjebana, biorac pod uwage do jakiego stanu to moto doprowadzilem lata temu uczac sie, to nowe modele by pozazdroscily stanu :) Edytowane 24 Maja 2011 przez Sestorme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Nauka mechaniki i restaurowania pojazdow jest trudna i wymagajaca. Najlepiej jest uczyc sie na jakichs nowszych motocyklach jak juz wielu przedmowcow sugerowalo, w razie pomylki tak bardzo nie uderza po kieszeni ;) Z tym, ze kto bogatemu zabroni. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 No chyba że tak. To rzuć teraz okiem na ebay.uk, był jeszcze dziś rano Indian Scout z 1929 roku, jako-taki materiał do renowacji. A jak już go zrobisz to będziesz miał motocykl przed którym wielu będzie padało na kolana i płakało z powodu jego uroku. :icon_biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Mi sie podobal ten z 1940 ale jak baran przegapilem koniec aukcji. Poszedl za 2600. Poczekam jeszcze troche i znajde cos innego, chce cos co wyglada w miare na motocykl, taki old school, ale bez przesady ;) 1940 i okoloce wygladaja znosnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Rzuć okiem na to, chociaż cena niemała jest. Kompletny w jednym kawałku i nawet spoko stan.http://www.andybuysbikes.com/5087mch.html Przejrzyj całą stronkę. Jak szukasz czegoś pięknego z wyglądu to popatrz na motocykle marki Panther. Niesamowite są. Ciężko będzie znaleźć dobrą sztukę, rzadkie sprzęty. A jak chcesz ikonę brytyjskich motocykli a masz duuużo kasy i chcesz zainwestować to Vincent. Motocykle które przed wojną śmigały grubo ponad 160km/h. Edytowane 25 Maja 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Nie chodzi o osiagi, chce cos widocznego na ulicy :) Nie predko pojezdze, zakazali wsiadac na moto do poczatku sierpnia, pogrzebalbym chociaz przy czyms, jakiegos streeta jeszcze chce sobie kupic ale na ebayu paradoksalnie tansze i starsze wygladaja lepiej niz nowsze przerobki :) Edytowane 25 Maja 2011 przez Sestorme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Chlopie co ty tak daleko wybiegasz w przeszlosc, chcesz sie sprawdzic i pokazac co potrafisz, kup junaka i go zrob. Myslisz ze to takie proste moto, wielu tak myslalo i wielu padlo przy jego konstrukcji silnika. Wbrew pozorom to bardzo skomplikowany silnik, wymagajacy wiedzy i umiejetnosc. W prownaniu z jednosladami, w ktore celujesz duzo tanszy a roboty przy nim jest co nie miara, zeby go naprawde zrobic i zeby bezawaryjnie jezdzil. Zrobisz junaka, to wowczas sobie odpowiesz czy jestes gotowy czy jednak przeceniales swoje mozliwosci. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Ale ja nie mowie nic o mechanice, ja chce odpierdolic zeby pieknie wygladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 No to ja ci mowie zrob Junaka :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Powiedzmy, ze upierdolisz mi jaja przy samej szyi, ale jednak mam zamiar miec cos starszego :) Grubszej mechaniki, typu silnik, cylindry i inne grube rzeczy to nawet w YBR nie tykalem, nie mowiac o czyms co rozkrece i skrecic nie bede umiec. Ja zdaje sobie sprawe ze trudno, ale zobaczy sie, narazie ebay swieci pustkami. A jak cos zakupie to pewno sie dowiesz bo zaraz bede spamowac o informacje :DDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Na allegro pojawiaja sie i sokoly, wiec tylko polowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Wskocz na Beltrind na W&P show jesli lubisz militarke bedziesz zadowolony, albo przez kanał na Ciney, jest tam zajebista giełda motocykli, potem Mannheim i jeszcze gdzies ale nie pamietam, kupowanie na giełdzie ma to dobre ze pomacasz fanta i wyniuchasz czy nie lipa, HD WLA bardzo czesto bywają knocone i składane na lipnych czesciach i wtedy wywalisz kaske a jezdzisz takim struclem jak wiekszosc Emkowiczów w PL co to maja "orginalną" emke ze skrzynia dniepra i kołami urala. Co do giełd internetowych to dutch-lion jest chyba najfajniejsza, i ceny sa dobre jednak pozostaje kwestia transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 HD WLA bardzo czesto bywają knocone i składane na lipnych czesciach i wtedy wywalisz kaske a jezdzisz takim struclem jak wiekszosc Emkowiczów w PL co to maja "orginalną" emke ze skrzynia dniepra i kołami urala. To się nazywa custom. W polskich realach właśnie tak się je buduje. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi