murgal Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Witam Muszę zmierzyć cylinder do NSR od wewnątrz, ale potrzebuję wymiaru, dość dokładnego ( do 2 miejsca po przecinku ), tylko nie wiem czym to zrobić?Myślicie że tym będzie dobrze, i dokładnie ? http://allegro.pl/suwmiarka-elektroniczna-metalowa-l-150-warszawa-i1607229432.html Edytowane 19 Maja 2011 przez murgal Cytuj KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Do pomiaru tulei używa sie średnicówki, coś takiego:http://www.samochodowka.koszalin.pl/warsztaty/inne/metro/M/sredmikr1.jpgDla jednego pomiaru kupno jest nieopłacalne dlatego idź do zakładu gdzie robią szlify cylindrów i bez problemu zmierzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3r Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Suwmiarka z dokladnośćią do 0,01 i po sprawie. Taniej Cie wyjdzie a przyda sie przy nast. okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Suwmiarka z dokladnośćią do 0,01 i po sprawie. Taniej Cie wyjdzie a przyda sie przy nast. okazji. Jak się czegoś nie wie to się nie pisze głupot i nie wprowadza ludzi w błąd. Do pomiaru cylindra suwmiarka się nie nadaję, bo wymiar cylindra mierzy się w kilku miejscach w środku a nie na górze na krawędzi. Do takich pomiarów służy średnicówka, samo jej używanie też nie jest takie hop siup i trzeba mieć pojęcie co i jak. Murgal udaj się do zakładu zajmującymi się szlifami cylindrów. głowic itp albo do jakiegoś tokarza i zdejmą ci wymiar z cylindra a jak dobrze trafisz to zrobią Ci to za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No dobrze Bananek ze tu wpadles :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Suwmiarka z racji swojej konstrukcji nie ogarnie pomiarów do 0,01mm zbyt dokładnie. Tym bardziej taka za 40PLN... :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miras-Street Fighter Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Jak się czegoś nie wie to się nie pisze głupot i nie wprowadza ludzi w błąd. Do pomiaru cylindra suwmiarka się nie nadaję, bo wymiar cylindra mierzy się w kilku miejscach w środku a nie na górze na krawędzi. Do takich pomiarów służy średnicówka, samo jej używanie też nie jest takie hop siup i trzeba mieć pojęcie co i jak. Murgal udaj się do zakładu zajmującymi się szlifami cylindrów. głowic itp albo do jakiegoś tokarza i zdejmą ci wymiar z cylindra a jak dobrze trafisz to zrobią Ci to za friko Popieram w 100 % Witam Muszę zmierzyć cylinder do NSR od wewnątrz, ale potrzebuję wymiaru, dość dokładnego ( do 2 miejsca po przecinku ), tylko nie wiem czym to zrobić?Myślicie że tym będzie dobrze, i dokładnie ? http://allegro.pl/suwmiarka-elektroniczna-metalowa-l-150-warszawa-i1607229432.html A dokładniej najlepiej użyć do tego średnicówki mikrometrycznej z zegarem. Ja używam w swoim serwisie takiegośrednicówka a tutaj masz opis jak tego używaćOpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi