toOczeQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Przypomniało mi się, jak raz jechałem w crossowym kasku, bez gogli. Jade za samochodem spokojnie, nagle poczułem jakieś lekkie walnięcie w twarz. Myślałem że to nic poważnego, wróciłem do domu, a tam moja Mama: "Co Ci się stało?!"- A co miało się stać? Idę do lustra spojrzeć, a tam ok. 2-3 centymetrowe przecięcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ja już na placu nauczyłem się jeździć z zamkniętą szybką. Jechałem raptem 30km/h ale coś mi tak wpadło do oka, że następnego dnia niewiele widziałem ;/ Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 z rzadka otwieram stojąc na skrzyżowaniu w upał. Naked bez szyby. poza praktycznymi kwestiami jazda z otwartą szybką kojarzy mi się mało profesjonalnie w kategoriach techniki jazdy. Może mało to racjonalne, ale tak mam. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noleg Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 naked z małym puigiem, kask typu jet - korki, do 30km/h - szybka półotwarta, potem zamknięta - sezon na chrabąszcze rozpoczęty - raz dostałem w szyję dobrze, że w kominiarce byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klikszen Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Zawsze zamknięta szybka. Owiewki brak :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Widok kamienia odbijającego się od szyby mojego kasku a nie od mojej twarzy - niezapomniany. Szyba zawsze zamknięta podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoodent1 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Odkąd zabiłem ptaka twarzą szybka zamykana po 10m od ruszenia... Cytuj http://www.youtube.com/user/stoodent1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskota Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Niemiarodajna, bo z niskim przebiegiem, ale... Otwieram czasem na światłach, bo mam szkła kontaktowe, wiec oczy natychmiast wysychają.No chyba że jestem w okularach, ale to wysoce upier... Zdjać okulary, założyć kask, założyć okulary. Otworzyć szybkę, bo parują. Zamknąć bo wieje. Zatrzymać się. Otworzyć bo parują, co mi z antyfoga na wizjerze jak na okularach nie mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 mi się zdarza otwierać szybkę jedynie jak stoję na światłach, po ruszeniu od razu zamykam. W trasie? tylko zamknięta! Z prostych przyczyn... nie raz dostałam bąkiem między oczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misfit Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 W pierwszym kasku (Shark S800) jeździłem z uchyloną po mieście jak wilgotniej trochę było bo parowała. Teraz (XR 1100 z pinlockiem) otwarta tylko przy prędkościach w okolicach 20 km/h jak się bawię na parkingu. W trasie cały czas zamknięta bo robactwo jakieś agresywne ostatnio Cytuj Mój kanał Jutube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ja wczoraj jechalem w goglach w nocy i zezarlem muche ... wleciala mi jakos pod kominairke itp, troche niebezpieczne bo myslalem ze sie zakrztusze... ale przelknolem ;) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ja wczoraj jechalem w goglach w nocy i zezarlem muche ... wleciala mi jakos pod kominairke itp, troche niebezpieczne bo myslalem ze sie zakrztusze... ale przelknolem ;)Smacznego ;)Kurcze, to musi byc nieprzyjemne uczucie, jak coś lazi pod kominiarka. Cytuj Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makus1 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 (edytowane) Ja mam szczękowca i w terenie zabudowanym prawie zawsze z otwartą przylbica jadę jak do 50 czy 60km i nie wieje. Edytowane 15 Maja 2011 przez Makus1 Cytuj http://polskajazda.pl/Profil/77609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 We wtorek przy 60km/h jakieś małe gówienko wpadło mi w oko - dnia następnego prawie na nie nic nie widziałem ;/ Kolejna nauczka, żeby jednak jeździć z zamkniętą, a przynajmniej znacznie przymkniętą szybką... Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rexar Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Jak jadę na miasto pośmigać to biorę okulary czarne, zwykłe przeciwsłoneczne i otwarta szybka ;) A tak to zamknięta na okrągło. Cytuj 'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi