olkrzys Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Pytanie do bardziej doświadczonych bo już się gubię...Śruby do regulacji składu mieszanki to trzeba szukać od spodu gaźnika, prawie przy wejściu w kolektor ssący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkrzys Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Dokonałem pierwszej w życiu regulacji gaźnika w HD...Mam jednak pytanie do bardziej doświadczonych.Motocykl Road King 2004 rok, 88 cali, stożkowy filtr powietrza, wydechy V&H.Po rozwierceniu korka, okazało się że śruba od składu mieszanki jest fabrycznie wykręcona tylko 1 i ćwierć obrotu.Wykręciłem ją do dwóch obrotów i Hary przestał kichać w filtr, ale delikatnie strzelał w wydechy.Wkręciłem więc śrubę na 1 i 3/4 obrotu oraz obniżyłem wolne obroty.Motocykl nie strzela w filtr, trochę popierduje w wydech po przygazowaniu, pracuje jednak równo i przyjemnie.Niestety co chwila silnik nerwowo poszarpuje.W niczym to nie przeszkadza, ale może powinienem jeszcze coś podkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazenek Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Witam. Syn kupił softaila 2005 r. TC na gaźniku , filtr kehina , wydech 2 w 1 . Motocykl wydaje się ładnie pracować(śruba mieszanki wykręcona jest na 2 obroty, musiałem zwiększyć poziom paliwa bo wcześniej był ustawiony na 15 mm ) problemem jest spalanie - ok 7 litrów na 100km przy jeździe do 70 mil/h . Zastanawiam się czy powodem nie jest dysza w gaźniku 185 ( ja w evo miałem 170 ) ale tutaj jest większy silnik , większa jest moc . Młodemu nie zależy na szybkiej jeździe a nie ukrywa ,że woli jeździć więcej niż szybciej. Proszę o radę . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scq Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Witam Chciałbym kupić do swojego EVO iglicę od Sporta z 1988r nr OEM 27094-88 (N65C).U MałegoHD mogą sprowadzić z Motorcycle Strorehouse ale nie wiedzą od jakiego będzie producenta i czy będzie miała ponacinane rowki regulacyjne, czy tylko stały kołnierz.Czy iglica z Motorcycle Storehaouse będzie miała ponacinane rowki?Czy lepiej kupić od innego dostawcy/ producenta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Szkoda, ze numeru nie znasz...Ale jak patrzyłem w MCS to dostaniesz iglice ze stałym kołnierzem... P.S.Moge miec to co potrzebujesz...Jak by co to priv... Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi