dawid482 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 witam. interesuje mnie poprawne ułożenie tarczek sprzęgłowych w koszu w cbr 929, otóż robiłem w odwrotnej kolejności niż to było założone wcześniej, motocykl chodzi, sprzęgło ok ale dręczy mnie jeden temat- otóż w serwisówce jest podane że ostatnia zakładana tarczka (wg serwisówki zielona) ma być założona ząbkami w inne miejsce niż wszystkie pozostałe, które są założone, widziałem kilka koszów sprzęgłowych i wszystkie miały tarcze założone w tych samych rowkach łącznie z ostatnia tarczką, ja założone miałem wcześniej tak samo i nic się nie działo ale nie daje mi to spokoju i może ktoś już zakładał tarcze do 929 lub 954 i odpowie mi na to pytanie, będę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 witam. interesuje mnie poprawne ułożenie tarczek sprzęgłowych w koszu w cbr 929, otóż robiłem w odwrotnej kolejności niż to było założone wcześniej, motocykl chodzi, sprzęgło ok ale dręczy mnie jeden temat- otóż w serwisówce jest podane że ostatnia zakładana tarczka (wg serwisówki zielona) ma być założona ząbkami w inne miejsce niż wszystkie pozostałe, które są założone, widziałem kilka koszów sprzęgłowych i wszystkie miały tarcze założone w tych samych rowkach łącznie z ostatnia tarczką, ja założone miałem wcześniej tak samo i nic się nie działo ale nie daje mi to spokoju i może ktoś już zakładał tarcze do 929 lub 954 i odpowie mi na to pytanie, będę bardzo wdzięczny. Sam odpowiedziałeś na swoje pytanie.Składający poprzednio Twoje sprzęgło brzydził się serwisówki i poskładał w/g siebie.Ta ostatnia tarcza ma powodować miękkie oddanie mocy bez szarpania koszem. Nieprawidłowe poskładanie grozi w przyszłości uszkodzeniem sprężyn amortyzatora w koszu. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 dziekuje Panie Piotrze, własnie jestem w trakcie składania tak jak powinno to być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ja ostatnio też przerabiałem sprzęgło i powiem Ci że jak złożysz jak serwisówka mówi to będzie dobrze. :icon_mrgreen: Pamiętaj tylko o kluczy dynamometrycznym podczas dokręcania sprężyn bo to ważne. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sprzęgło opanowane, troche problemów było, bo jakiś pseudomechanik chyba to składał poprzednio i wszystko nie tak jak miało być ale po kilku próbach wszystko zadziałało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi