Horb Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Co do rejonów to dokładnie mieszkam w uzdrowisku położonym na dużej pętli bieszczadzkiej ;-)No rejony zacne. Choć ja na swoje miejsce zamieszkania też nie narzekam :buttrock: PS: Bulldog to moje marzenie, silnik V, wysoki moment obrotowy, piękny dźwięk, wygodna pozycja, motocykl masywny, podwójny wydech. Natomiast Bandit do głos rozsądku, motocykl poprawny i łatwy w odsprzedaży.Praktycznie opisałeś moją Mulitnkę. No może masywna nie jest. Za to jak się prowadzi :crossy: A co do Bandziora, to nudne moto jest. Bierz Bulldoga. :icon_biggrin: Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk38a Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ja natomiast jako użytkownik b6S polecam bandita, moto nie za mocne, oddaje liniowo moc i przewidywalnie użytkuje go od 2 sezonów i jak dla mnie jest to kompromis pomiędzy mocą/osiągami a wygoda podróżowania. Moto bardzo przyjazne dla użytkownika, dzisiaj np na trasie 350 km spalanie wyszło poniżej 5 L/100 km z przelotowa rzędu 120km/h. Tak więc ja osobiście polecam bandita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A kolego jakie masz spalanie w tym Bandicie w cyklu mieszanym, na co dzień, nie w jednolitej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jezeli bedziesz jezdzil nim do pracy i po drozkach to Buldog bedzie idealny. Sprzet jest b. fajny i bardziej odpowiedni na pierwszy sprzet. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 No dokładnie tak będę jeździł, aczkolwiek po odkręceniu chciałbym mieć uśmiech na twarzy a nie czekać na reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 bez przesady... zdaje się, że reklamy i pogoń za mocą dają już taki efekt, że jak coś nie ma 200KM to "nie jedzie". nie daj się ogłupić, motocykl chociaż ciężki i na niewyżyłowanym silniku z pewnością da dość frajdy z jazdy. sam taki brałem kiedyś pod uwagę, odpadł ze względu na słabą przydatność do turystykijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Brak doświadczenia, porównania z innym sprzętem, powszechne przekonanie że sportowa 600 to minimum daje własnie takie efekty. Moje obawy biorą się tylko i wyłącznie z niewiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 też bym wolał bulldoga, chociaż by po to żeby spróbować jazdy moto z wałem i niewysiloną V-ką, a 65 koni, 65 koniom nie równe, subiektywne odczucia jazdy singlem/Vka i R4 o podobnej mocy są diametralnie inne. Żeby mieć taka dynamikę w Bandycie musiał byś kazdy bieg do 8-9tys. kręcić co szybko może okazać się męczące, chociaż są tacy którzy to lubią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Cześć, Bandit w Twoim przypadku nie będzie głosem rozsądku. Mieszkasz wśród krętych górskich tras i chcesz moto do latania po okolicy, więc najrozsądniejszy będzie dla Ciebie lekki singiel 4t, najlepiej w postaci supermoto :). Wnioskuję, że masz do wydania ok 15k pln, czyli w sam raz na świeżą drz 400, albo bardzo ładne lc4. Może Yamaha XT660? Ja wiem, że Bulldog jest ładny, mi też się bardzo podoba. Moto jednak służy do jeżdzenia - ma przyspieszać, hamować i skręcać, a w górach najlepiej robią to lekkie SM / enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) SM/Enduro niestety odpadają w przedbiegach, te które by mi się podobały są ponad moje możliwości finansowe. Rozsądek rozsądkiem, moto musi mi się podobać. W sumie przekonałem się już na 99% do Bulldoga, muszę jeszcze zrobić test na żywo. Przede wszystkim to chciałem Wam podziękować za merytoryczną dyskusję. Jestem zarejestrowany także na innym dobrze wszystkim znanym forum motocyklowym i tak nie dostałem żadnych konkretnych odpowiedzi poza tekstem "wsiadaj na GS-a". Jeszcze raz dzięki i zachęcam do dalszej dyskusji. PS: Co do kasy to trafiłeś idealnie, mam do wydania 14 000 - 15 000 oraz 1500 - 2000 na ubranie. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez luqa90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streng9 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Co do rejonów to dokładnie mieszkam w uzdrowisku położonym na dużej pętli bieszczadzkiej ;-) PS: Bulldog to moje marzenie, silnik V, wysoki moment obrotowy, piękny dźwięk, wygodna pozycja, motocykl masywny, podwójny wydech. Natomiast Bandit do głos rozsądku, motocykl poprawny i łatwy w odsprzedaży.Z reguły decyzja o zakupie moto ma niezbyt wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem :icon_biggrin: Bierz Bulldoga skoro Ci się podoba - bardzo fajne moto: gabarytowo odpowiednie, super gadający, elastyczny silnik V2 :buttrock: , mocy może nie za dużo, ale nie będzie Cię kusiło, aby ganiać po dwie stówki, po drogach, które się do tego nie nadają. Też się przymierzałem do Bulldoga - dla mnie to on miał być głosem rozsądku, ale rozsądek poszedł w kąt i przytargałem do domu Road Kinga :icon_biggrin: Cytuj <span style='color: rgb(128,0,0)'>Absens carens</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gru Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=ooUSMHW_JOwjak na sprzet dla swiezaka to mysle zabiera sie az za dobrze Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez gru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Noooo na filmiku bardzo ładnie to wygląda. Trochę niepokoi mnie, że pod koniec wszedł na koło. Może dlatego, że kierowca dobił przedni zawias a potem wystrzelił na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 aż prosi sie o 6 bieg... tak samo jak w dragu... faktycznie to że strzelił ze sprzęgła i wszedł na koło napawa obawami, nawet jawa350 ci w taki sposób wskoczy na koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frato Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jawa na 1 szła na koło z gazu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi