Dr.Artur Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 jest jeszcze. ale coś mi napinacze zaczynają śmierdzieć, jak się wsłuchuję to tak jak by chmyyy ktorys nie napinał. kur 600-700zl 2 w aso masakra, ale je tez chyba wymienię, łańcuszki już są nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 olej to, albo je sprawdź- tzn dopnij je ręcznie podczas pracy silnika. Tylko nie dwa na raz, ale pojedynczo:) Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) dopnij hmmmmm kur a jak to zrobić ?? niech no pomyśle, mam wykręcić śrubę z przedniego i coś wsadzić np śrubokręt i go popchnąć? nowe 2 napinacze jedynie 800zl kto załatwi taniej :) ?? Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Dr.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) kup 2 manualne. Albo nie, ustawienie obu doprowadziło by cie do pasji. Choć ja mam i nie narzekam. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Pepesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 baba zaneti to jak sprawdzic ten napinacz eeee :) ? żadnego manualnego zobacz gdzie jest tylni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 tak jak się domyślasz. Odkręć nakrętkę, wyjmij sprężynę i naprzyj czymś tępym o możliwe dużej średnicy ja np używałem przedłużki 1/4cala. (chodzi o to by czymś ostrym nie uszkodzić napinacza), zapalasz silnik i pchasz ręką tak by napiąć łańcuch. Cała sztuka by zrobić to z siłą niewiele większa niż napór sprężyny, jeśli napinacz był wadliwy i dzwięk pochodził od łańcucha rozrządu to sie w momencie dociskania uciszy. Najpierw sprawdź jeden potem drugi. A kiedy to nic nie da:) zdejmij pokrywę i kręć bardzo powoli i w miarę płynnie wałem bez świec i przyjrzyj sie pracy deko. U mnie juz przy takim delikatnym kręceniu było słychać przeskok deko. Ciężko opisać, ale można to wychwycić w ciszy. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 przy kręceniu walem chodzi ci o dźwięk takie: trach trach co jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 bardziej takie cpyk cpyk cpyk, jeden raz na jeden obrót wałka rozrządu. Zdejmowałem do tego pokrywę zaworową by mieć czysty obraz sytuacji. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=5183T5TX1po&feature=related początek filmu gość ma to samo co ja to samo stukanie którego na obrotach nie słychać jaki wpływ może mieć usuniecie dekompresatorów? coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze to one tak hałasują ? Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez Dr.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Hałasuje ? Załóż przelot :laugh:A typ z filmu nie dobiłby nawet do 220 bez dziury w karterze jakby to był dzięcioł właściwy . Stary , w porównaniu do V990 to kultura salonowa jest :D Tak na powazie to musze jajrzeć do rozrządu bo też cos za głośno napierdziela. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanki77 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam. Wiadomo już co to tak stuka? Mam tak samo w swojej i mnie to strasznie drażni;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 prawdopodobne ktorys z dekompresatorów. na pewno nie panewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanki77 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 A ktoś już usunął ten problem z tym cykaniem? Ja kiedyś od swojej rozbierałem silnik który kupiłem z zepsutą skrzynią do swojego zatartego motoru i od razu przełożyłem skrzynie i składając nie zauważyłem nic nie pokojącego... Tyle że po złożeniu cyka i pewnie cykało już poprzedniemu właścicielowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 W VTR 1000 f tez cyka może te V tak mają.... ? czasem głośniej czasem ciszej początkowo myślałem że to zawory ale są dobrze ustawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie ma co sie w temat zbytnio logować bo z gory skazanym sie jest na porazke :) za długo z tym walczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi