platech Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam, w suzuki gt 80 mam problem z suchą świecą i oczywiście nie mogę odpalić po zimie. Gaźnik rozkręcałem i czyściłem,paliwo w gaźniku jest, iskra na świecy jest. Moje ostatnie wspomnienia z jazdy to gaśnięcie silnika przy redukcji biegów. Na moje oko to problem ze sprężaniem. Jaką wartość na manometrze powinienem uzyskać, żeby wszystko było w porządku ? Jaki jest + - koszt poprawy cylindra/głowicy/tłoka żeby mi to działało no i gdzie można zdobyć części, bo przypuszczam, że w salonie to dosyć drogo kosztuje. Jestem z Piaseczna pod Warszawą, możecie coś doradzić ? Pozdrawiam, dziękuję, Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 10-11 bar... dolna grabnica jest mocno ruchoma, teoretycznie poniżej 8 to złom znam moto co miały 7 i jeszcze silnik pracował (dt 80) filtr powietrza obejrzyj....... moto w ogóle nie gada nawet nie strzela nic ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platech Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) jak mu kapnąłem benzynki pod świecę to odpalił, pochodził chwilkę i zgasł, filtr powietrza czyściutki Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez platech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zobacz czy paliwo dochodzi do cylindra.Sprawdź króciec i membranki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platech Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 No włśnie wydaje mi się, że benzyna nie dochodzi, gdyż świeca jest sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To jeszcze raz gaźnik rozbierz i dokładnie sprawdź.I jak ci Michoa sugeruje sprawdź jak masz możliwość ciśnienie sprężania.Możliwe jest też jakieś lewe powietrze. Może który uszczelniacz na wale jest do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Zbyt uboga mieszanka. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi