jjank Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Powiem wam, ze mi po midlandzie bardziej ochlapuje wydech przy mieszance 1-40 niz znajomemu w yz250 na castrolu 2t racing przy 1-30. Dodam, ze znacznie bardziej kręcę silnik od niego. Dzis zrobłem mieszankę 1-50 i jak dalej będzie tak schlapany ten wydech to biorę castrola. Ipone ma dosc przykrą cenę, dla mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Bananek jak możesz polecać motula 800 do dozownika skoro on nie jest do niego przeznaczony.Można go używać tylko do mieszania wstępnego. A gdzieś tak napisałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Powiem wam, ze mi po midlandzie bardziej ochlapuje wydech przy mieszance 1-40 niz znajomemu w yz250 na castrolu 2t racing przy 1-30. Dodam, ze znacznie bardziej kręcę silnik od niego. Dzis zrobłem mieszankę 1-50 i jak dalej będzie tak schlapany ten wydech to biorę castrola. Ipone ma dosc przykrą cenę, dla mnie odpada.Ja leje do kata mobil 2t racing, 1:50 i po 2 sezonach upalania w terenie (nie pyrkania) silnik sie trzyma i nie widze jakiś skutków ubocznych. Fakt troche mam ulany cylinder olejem ale to dlatego że zimno jest jeszcze i sie wolno nagrzewa silnik, mimo to z końcowego wydechu nic nie jest ulane. Zauwazyłem też, że gdy sie nie daje w palnik cały czas i motor troszke ostygnie to pojawa się mały dymek z tłumika. i Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ja przez ok 40 mth lalem połsyntetyk Mobil 1 Extra do yz 250 używanej na torze w największe upały. Po rozbiórce silnika nie wyglądał nic gorzej niż po ujeżdzaniu mniej wiecej taki sam czasna Castrol Racing 2T. Nie zauważyłem dosłownie żadnej różnicy ,poza zapachem, niż na Mobilu Extra. Do jakichś niewysilonych silników w ogóle bym nie wydawal pieniędzy na syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoplaza Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 http://www.motoplaza.pl/category/65,oleje-do-skuterowGorąco polecam IPONE, Producent Motula, z tym że wyższa półka:-) Zapraszam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A gdzieś tak napisałem ? A czym sie rozni olej do 2t, do dozownika, a do mieszanki wstepnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 A ja mam pytanko.. mam suzuki rg 125f i jaką proponujecie mieszanke?? i jaki olej?? brat mi kupił mixol s i tam pisze ze 50ml na 1litr paliwa... nie za dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 A ja mam pytanko.. mam suzuki rg 125f i jaką proponujecie mieszanke?? i jaki olej?? brat mi kupił mixol s i tam pisze ze 50ml na 1litr paliwa... nie za dużo???Wywal mixol, kup coś lepszego. Taką mieszanke robi sie do pił spalinowych (czyt.do motocykla za bogata) Najlepiej zerknij w serwisówce jaki stosunek przewiduje producent. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ok, zaraz sobie lukne ale nie wiem czy będzie coś pisać ponieważ brat wyrzucił dozownik... silnik brał za dużo oleju;/ i kopcił..... aż szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mixolu można używać do docierania, albo żeby sobie zrobić paćkę z dwusiarczkiem molibdenu przy składaniu silnika. Jeśli nie masz dozownika, to go zamontuj z powrotem, odpowietrz i gitara. Kamsel, producent prawdopodobnie nie podaje wartości jaka ma być zalana, bo ten sprzęt powinien mieć dozownik, wtedy jest tylko podany wydatek dozownika na określoną ilość obrotów tłoka (np. u mnie na 200 obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Shinigami właśnie nie mam dozownika... brat wyciągnoł bo bardzo kopcił... i chyba cięcej palił oleju... nie wiem co mam zrobić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Olać brata ? :icon_rolleyes: Na dozowniku zawsze będzie MNIEJ kopcił. Jeśli napierdzielał solidną chmurą dymu to miał uwalony simmer od strony sprzęgła albo ktoś niedość, że lał do dozownika to jeszcze do baku (prawdopodobnie jest teraz nielada nagar w silniku). Jak to nie wiesz co zrobić ? Czytaj uważniej i styknie. Cytat "Jeśli nie masz dozownika, to go zamontuj z powrotem, odpowietrz i gitara." Tylko zanim to zrobisz, otwórz sprzęgło, bo pewnie tam cały olej spiernicza do komory korbowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek24gda Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ok, zamontuje zpowrotem dozownik i zobaczymy co się będzie działo... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Kamsel, producent prawdopodobnie nie podaje wartości jaka ma być zalana, bo ten sprzęt powinien mieć dozownik, wtedy jest tylko podany wydatek dozownika na określoną ilość obrotów tłoka (np. u mnie na 200 obrotów.Nie wiedziałem nawet. :flesje: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Nie bierz do głowy, ja też nie jestem aż tak pewien :icon_mrgreen: Zdarza się też tak, że jak sprzęt nie ma dozownika to ma na korku mieszankę. W mińsku miałem zalecaną 1:30 :D ale to pewnie wartość z czasów kiedy oleje były do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi