Mario_PL Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam Mam mały problem kupiłem parę dni temu nowy akumulator Yuasa do Hondy CBR 900, zalałem go dołączonym elektrolitem i postawiłem na półce , dzisiaj sprawdzam napięcie a tu na akumulatorze 14,9V ( aku jeszcze nie pracowało w motocyklu ) . Czy takie napięcie jest normalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam Mam mały problem kupiłem parę dni temu nowy akumulator Yuasa do Hondy CBR 900, zalałem go dołączonym elektrolitem i postawiłem na półce , dzisiaj sprawdzam napięcie a tu na akumulatorze 14,9V ( aku jeszcze nie pracowało w motocyklu ) . Czy takie napięcie jest normalne ??Wrzucaj go do motocykla i odpalaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 ...i wtedy zmierz napięcie ładowania.Czasami niedobrze jak ma się za dużo narzędzi :icon_mrgreen: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jakim miernikiem mierzone? Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 zwykłym multimetrem :) takim za dyche z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 To raczej miernik zawyza, ale warto sprawdzic z wlaczonymi swiatlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi