derbixxx Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Tak , a czasem po uczelni i nauce jeszcze odpocząć by się chciało wiec chodząc na max 2 dni w tygodniu do jakiegoś obi na wykładanie towaru to ani nie zarobie na auto ani nie utrzymam .A praca teraz i tak mi nic nie da jakiś + przy szukaniu już zatrudnienia w zawodzieW każde wakacje miesiąc praktykWiec za 4 lata staż , za 5 do pracy na etat albo rezydenturę (jak się uda )Spoko, wiem coś o studiowaniu medycyny, na szczęście nie z mojej strony... Nauki w pi*du i jeszcze więcej... W trakcie stażu, jak się dostaniesz w pierwszym rzucie i nie będziesz musiał przeczekać złego okresu, to z full dyżurami 1900 zł; potem tak jak mówisz to rezydentura, a o taką jaką się chce to trudno jest.Co najlepsze to problem robi Ministerstwo, bo podobno lekarze są zajebiście potrzebni, więcej miejsc, ale ministerstwo robi swoje listy, daje kasy na tylu i tylu stażystów i kij w oko :-/ Smutne. Ucz się języków obcych! Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Dokładnie wiem jak to działa .Staż ma każdy wiec to nie problem i wychodzi troszkę więcej aktualnie bo koło 2 tys No własnie specjalizacją to jest ten moment które może zmienić planyMinisterstwo rozdaje rezydentury (specjalizacje które opłaca) ale też wpływa na liczbę osób specjalizujących się w ramach etatu (płaci szpital)Rezydentura ma wysokość ustawową , etat to już tyle ile chce dać Ci szpital ( czasem więcej czasem mniej ) A co do języków , hm angielskiego uczę się na uczelni a poważnie zastanawiam się nad rozpoczęciem kursu niemieckiego :) Co do modeli to jeszcze M5 E34 może nawet touring Tak jak kiedyś pisałem w temacie marzeń , wygrać w totka kupe kasy i wypełnić garaż takimi samochodami by starczyły na całe życie + kilkaSamochodami które były mechaniczne , prawdziwe Klucz do ręki i do działania a nie wszystko przez kabel i ze specjalistycznymi urządzeniami a większość elementów nierozbieralna Edytowane 20 Listopada 2012 przez wagabunda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 W latach 80' + mieliśmy 645 csi w pięknym kolorze - zielony metalik, stary to kupił jak pracował w stanach jako mechanik na ciężarowych i wracając przysłał. Bryka na tamte czasy to był kosmos.Ja do tej pory mam miłe doświadczenia z autami BMW, szanuję za jakość wykonania która w dalszym ciągu przewyższa konkurencję, jaką nie powiem bo zaraz by się na mnie rzucili z widłami :wink:. W każdym razie gdybym teraz miał kupować nowe auto na 100% skończyłbym w salonie BMW. Podobuje mie się motocykl BMW, mówią na niego cegła czy cosik takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 a nie 635 czasem? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) a nie 635 czasem? .....z tego co pamiętam końcówka była 45 csi i tak to zapamiętałem, jak znajdę na starych zdjęciach to zeskanuję i dodam ....takie auto (z tego co pamiętam) widziałem u znajomego Z. Sucharda (był kiedyś kierowcą rajdowym) i odżyły moje wspomnienia. Ma małe muzeum aut w Aninie w szczególności Porsche. Nie wiem jak teraz ale jeszcze nie tak dawno (jakieś dwa lata wstecz) można było pooglądać te sprzęty. Edytowane 20 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 W latach 80' + mieliśmy 645 csi w pięknym kolorze - zielony metalik, stary to kupił jak pracował w stanach jako mechanik na ciężarowych i wracając przysłał. Bryka na tamte czasy to był kosmos.Ja do tej pory mam miłe doświadczenia z autami BMW, szanuję za jakość wykonania która w dalszym ciągu przewyższa konkurencję, jaką nie powiem bo zaraz by się na mnie rzucili z widłami :wink:. W każdym razie gdybym teraz miał kupować nowe auto na 100% skończyłbym w salonie BMW. Podobuje mie się motocykl BMW, mówią na niego cegła czy cosik takiego. Robert w latach 80-tych takich motorów nie było.Ale wtedy mając nawet te 635, musiałeś czuć się jak Zeus na Olimpie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 http://www.klasyczny...h-bmw-325i-mt2/ Piękna jest. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 a tam - ja klasycznie pohejtuję do oglądania to można sobie obraz kupić a auto się używa - pojechalibyście tym na tor poupalać? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 A ja sobie dzisiaj pojeździłem moją e30 :) Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 potrzebuje info na temat BMW 3 - E46 czy wersje po liftowe od 2001 mialy silnik benzynowe 2.0 , 6 garnkow ? bo na wikipedia znalazlem info ze po lifcie benzynka z oznaczeniem 320i urosla do 2.2 L , ma to duze znaczenie w oplatach przy ewentualnym sprowadzeniu auta z niemiec , powyzej 2.0 sa dosc duze...a mnie intresuja silniki 6 cylindrowe Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) No z tego co wiem to niestety takA następca czyli E90 ma 6'ke dopiero w 2.5l Edytowane 20 Lutego 2013 przez wagabunda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dokładnie, po lifcie 318 miało 2 l. i 4-cyl. 320 2.2 i 6-cyl. Po E36 trochę rozjechały się te oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) dopiero po e36?chyba raczej nie - "bałagan" z oznaczeniami był np. przy modelu e21np. 315 z silnikiem 1.6l, 316 z silnikiem 1,8l, i 320 z silnikiem 2l R4 (M10) lub R6 (M20) jeszcze śmieszniej było z wersjami amerykańskimi e21. od '79 roku szły tam modele nazwane 320i oraz 320is z silnikami o pojemności 1,8 (M10B18) Edytowane 21 Lutego 2013 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 BMW X5 ...... Wysiadła pozycja z tyłu, chciałem wymienić żarówke ...... Niestety światło diodowe zgłoś do serwisu ....... Załamać sie można ...... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 dopiero po e36?chyba raczej nie - "bałagan" z oznaczeniami był np. przy modelu e21np. 315 z silnikiem 1.6l, 316 z silnikiem 1,8l, i 320 z silnikiem 2l R4 (M10) lub R6 (M20) jeszcze śmieszniej było z wersjami amerykańskimi e21. od '79 roku szły tam modele nazwane 320i oraz 320is z silnikami o pojemności 1,8 (M10B18) Amerykańce, mają swoją, własną "produkcję" BMW. Więc nic tam nie szło. Składali i robili je sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi