Bartek_N Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 A jak wygląda z opłatami za moto w Rumunii, ile kosztują (kosztowały rok temu) Rowiniety i czy nie ma problemu z ich zakupem. Z tego co doczytałem, to obowiązują na wszystkie drogi i wszystkie pojazdy. Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrev66 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 (edytowane) A jak wygląda z opłatami za moto w Rumunii, ile kosztują (kosztowały rok temu) Rowiniety i czy nie ma problemu z ich zakupem. Z tego co doczytałem, to obowiązują na wszystkie drogi i wszystkie pojazdy.Viniety na Rumunię są dostępne na każdej granicy i nie których stacjach paliw cen motocyklowych nie znam ale na tira doba to 12 euro.4 leje =1 euro.No i niema już naklejek tylko wydruk komputerowy Edytowane 6 Marca 2011 przez andrev66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 A jak wygląda z opłatami za moto w Rumunii, ile kosztują (kosztowały rok temu) Rowiniety i czy nie ma problemu z ich zakupem. Z tego co doczytałem, to obowiązują na wszystkie drogi i wszystkie pojazdy. motocykle wciąż zero.Płacisz tylko za most w Ruse (chyba 6 euro ale nie ejstem pewien) za prom w Vidin ale już nie do końca jest jasne jak wyglada opłata za most na Dunaju i autostradę za Bukaresztem na Konstancę (1x zapłaciłem a raz zostałem puszczony za free). W kazdym razie Rowinieta niepotrzebna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dzięki za informacje :flesje: Tak jeszcze wczoraj sobie posiedziałem z translatorem na rumuńskich forach i lepiej lub gorzej z tłumaczeń też wychodziło, że nie potrzebujemy winiety na moto. Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrzysty Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Na Constance odcinek płatny ale chyba tylko dla samochodów, bo motocyklem puscili mnie za free, odcinek z tego co pamietam 113 km prostej bez ani jednego zakrętu drogi o niezłej nawierzchni, strasznie nudno, przy drodze rosna jednak winogrona i arbuzy więc jest szansa na darmowe sniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Na Constance odcinek płatny ale chyba tylko dla samochodów, bo motocyklem puscili mnie za free, odcinek z tego co pamietam 113 km prostej bez ani jednego zakrętu drogi o niezłej nawierzchni, strasznie nudno, przy drodze rosna jednak winogrona i arbuzy więc jest szansa na darmowe sniadanie. no własnie o tym kawałku pisałem - raz skasowali a raz puscili :)autem zawsze kasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Na Constance odcinek płatny ale chyba tylko dla samochodów, bo motocyklem puscili mnie za free, odcinek z tego co pamietam 113 km prostej bez ani jednego zakrętu drogi o niezłej nawierzchni, strasznie nudno, przy drodze rosna jednak winogrona i arbuzy więc jest szansa na darmowe sniadanie. Tylko trzeba mieć zapewnioną drogę ewakuacyjną i być przygotowanym do szybkiego odwrotu. Mnie kiedyś ( dawno ) goniły dwa psy i facet na komarku, znaczy, na motorowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diveer Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam wszystkich :notworthy: czytałem wcześniejsze tematy, ale nie chodzi mi o wino, ludzi, czytanie jak ktoś wypoczywał itd, tylko o konkrety tych, którzy już taką trasę zrobili i mogą coś polecić, doradzić... Mam pytanie do Was, ponieważ zamierzamy pojechać do znajomych w tym roku 2011 do Sofii i chodzi mi konkretnie o plan jazdy, trasę-może ktoś ma już gotową i sprawdzoną (odpadają szutry i inne niespodzianki ze względu na rodzaj moto). Pozdrawiam serdecznie :buttrock: Ja planuję Bułgarię więc mam jakieś plany na podróż - załączam pliki, może się przydadzą. Plik z trasą nie wchodzi, podaj mi adres mailowy to ci prześlę.trasa do Bułgarii.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi