Misza Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 No i mam kolejny problem.....tak mi sie przynajmniej wydaje. Mam wrazenie ze padł mi regulator napięcia ( elektroniczny). Jak włączam zapłon to nie świeci mi sie kontrolka ładowania która oczywiścia powinna gasnąc dopiero po odpaleniu silnika. Nie wiem co może być. Kontrolka nie świeci w ogóle bo z regulatora nie dostaje prądu. Regler na wejsci dostaje prąd ale już żaden z dwóh pozostałych kabli podłaczonych do regulatora prądu nie ma. Nie wiecie może od czego moge założyc regler ???? bo nowy do Urala kosztuje podobno 300 PLN :evil2: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Regler masz elektroniczny? Czy mechaniczny?? Za 300 zł, to chyba od jakiejś Japonii. Za 100 zł spoko powinieneś dostać nowy, a używany jeszcze taniej. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Dodaj trzy diody , do koców uzwojeń alternatora, i zapakuj jakiś elektroniczny regulator np. od poloneza, lub inny.Żadnych problemów. Jeździłem na takim 6 lat i nic się nie działo. Prąd ładowania w normie, napięcie także.Nie ma się co bawić w ruską elektronikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 14 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Jak mam te diody tam dodać ??? .....i ile jest tych końców uzwojeń w alternatorze ??? Nie rozbierałem go wcześniej i nie bardzo wiem. Aha no i jeszcze jedno, po co mam te diody w ogóle dodawać ???PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 17 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2004 Są trzy końce uzwojeń, ale jeżeli nie masz zbyt dużego pojęcia na temat elektroniki, najdź sobie jakiegoś fachowca, albo przyjedź do mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 18 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2004 Zobacze co da sie zrobic. Narazie dam ten regulator który mam do elektronika zeby go sprawdził co z nim jest nie tak. Jak to nic nie da to najprosciej będzie chyba kupić nowy regulator do Urala. Dzwonilem dzisiaj do typa który sprzedaje kawałki do rusków i powiedział ze regler kosztuje jakiej 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 19 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2004 WitamJa kupilem ostatnio na gieldzie elektroniczny za 30 zl a mechaniczny kosztowal 90 chyba. Bylo to u tych z Krakowa :) moim zdaniem oni sa jednymi z solodniejszych dilerow ruskich czesci. BTW nie ma ktos okladzin ciernych to amortyzatora skretu do urala? mozna kupic tylko caly amorek a ja nie mam tylko tych dolnych podkladek :)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 19 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2004 Tak jest regler elektroniczny kosztuje 30zł i jest o niebo lepszy od mechanicznego .ja mialem 2 reglery mechaniczne i jeden mi sie spalił a drugi nie dawał sie wyregulowac i przeładowywał mi akumulator w ktorym po prostu gotował sie elektrolit wiec nie kombinowac tylko kupic elektroniczny regler :) Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 19 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2004 To macie moze kontakt do kogos kto ma regulator za 30 pln ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuz Opublikowano 21 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2004 tel 012 413 19 11tel kom 0601 89 03 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 21 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2004 OK dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi