Skocz do zawartości

regulator napięcia w Uralu

Misza
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i mam kolejny problem.....tak mi sie przynajmniej wydaje. Mam wrazenie ze padł mi regulator napięcia ( elektroniczny). Jak włączam zapłon to nie świeci mi sie kontrolka ładowania która oczywiścia powinna gasnąc dopiero po odpaleniu silnika. Nie wiem co może być. Kontrolka nie świeci w ogóle bo z regulatora nie dostaje prądu. Regler na wejsci dostaje prąd ale już żaden z dwóh pozostałych kabli podłaczonych do regulatora prądu nie ma. Nie wiecie może od czego moge założyc regler ???? bo nowy do Urala kosztuje podobno 300 PLN :evil2:

PZDR

Dodaj trzy diody , do koców uzwojeń alternatora, i zapakuj jakiś elektroniczny regulator np. od poloneza, lub inny.

Żadnych problemów. Jeździłem na takim 6 lat i nic się nie działo. Prąd ładowania w normie, napięcie także.

Nie ma się co bawić w ruską elektronikę.

Jak mam te diody tam dodać ??? .....i ile jest tych końców uzwojeń w alternatorze ??? Nie rozbierałem go wcześniej i nie bardzo wiem. Aha no i jeszcze jedno, po co mam te diody w ogóle dodawać ???

PZDR

Zobacze co da sie zrobic. Narazie dam ten regulator który mam do elektronika zeby go sprawdził co z nim jest nie tak. Jak to nic nie da to najprosciej będzie chyba kupić nowy regulator do Urala. Dzwonilem dzisiaj do typa który sprzedaje kawałki do rusków i powiedział ze regler kosztuje jakiej 50 pln

Witam

Ja kupilem ostatnio na gieldzie elektroniczny za 30 zl a mechaniczny kosztowal 90 chyba. Bylo to u tych z Krakowa :) moim zdaniem oni sa jednymi z solodniejszych dilerow ruskich czesci.

BTW nie ma ktos okladzin ciernych to amortyzatora skretu do urala? mozna kupic tylko caly amorek a ja nie mam tylko tych dolnych podkladek :)

pozdro

Tak jest regler elektroniczny kosztuje 30zł i jest o niebo lepszy od mechanicznego .ja mialem 2 reglery mechaniczne i jeden mi sie spalił a drugi nie dawał sie wyregulowac i przeładowywał mi akumulator w ktorym po prostu gotował sie elektrolit wiec nie kombinowac tylko kupic elektroniczny regler :)

Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS