milosz-RR Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam Chcę kupić żonie jakieś małe autko w cenie ok 15 tys. Trafiłem w necie na seata ibizę IV, niestety nie mam zbytniego doświadczenia z tymi samochodami. Jak się to sprawuje, czy jest to coś awaryjne? Stylistyka bardzo ładna, rocznik w miarę świeży i nie zbyt drogie? Macie zdanie na ten temat? Silnik raczej diesla, znalazłem 3 typy 1,4 SDI, 1,9 SDI i 1,9 TDi, który wybrać? Bo benzynowy 1,2 do mnie nie przemawia. Edytowane 5 Lutego 2011 przez milosz-RR Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Dobry jesteś...polecasz Forda koledze z forum dla kobiety a sam szukasz Seata.... Tylko i wyłącznie Tdi, zadnych Sdi.A sam w sobie Seat to jak VW.Znjadzies zodbry egzemplarz to będzie służył.Obowiązują go typowe przypadłości VW. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jezeli diesla to 1.9 TDI a najlepiej to TDI, te silniki sa w miare niezawodne. P.S. Ale to niezly jestes kolo innym gowno polecasz a sam sobie szukasz dobrego auta :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jezeli diesla to 1.9 TDI a najlepiej to TDI, te silniki sa w miare niezawodne. P.S. Ale to niezly jestes kolo innym gowno polecasz a sam sobie szukasz dobrego auta :icon_rolleyes: Mam inne zdanie co do fordów, nie uważam żebym polecał gówno. A szukam seata dla żony bo jest mały, a na taki sie uparła, sam jeżdżę mondeo sporo i nie narzekam. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 ja użytkuje takie auto, jestem z niego bardzo zadowolony, 1,9 tdi 101KM i silnik dobrze radzi sobie z tym autem, mam go dwa lata i nigdy mnie nie zawiódł, były tak jakies usterki po drodze ale nic poważnego, zawsze sam naprawiałem (wycieraczki, szyba) a częsci do tego tanie :), o 1,4 tdi zapomnij podobno uciazliwe w naprawach, ja jeździłem w tym roku do chorwacji 3000 km i super sie jechało, czworo pasażerów bagazy po dach i z prędkościa 130-140 spalanie wyniosło 5,5l, przy zakupie pompowtryska warto wcześniej podpiać kompa i zrobić diagnostyke i niech sprawdzą turbine bo to po wtryskach lubi padać, ale jak trafisz zadbany egzemplarz to będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A ja też miałem ten szajs :bigrazz: 1.9TDi 2006. Szybkie, zwinne, niewygodne, głośne i mało do dupy audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda500 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Brałbym 1.9 TDI. W miarę ładnie będzie jeździł, a i autko ładne. Jak poszukasz dobrze to znajdziesz coś porządnego co długo posłuży. Cytuj Motogen - motocykle to nasze całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi