xsyniu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam W kilku motocyklach crossowych spotkałem się z jego brakiem a było tylko odprowadzone w "glebe". Z własnego doświadczenia stwierdziłem, że tylko do zbiorniczka uchodzi nadmiar płynu chłodniczego gdy motor sie zagrzeje, czy może jednak się myle i w przypadkach braku takiego płynu go pobiera ? z czym się w swoim motorze nie spotkałem. Głownie chodzi mi o to, żebym zmienił miejsce jego zamontowania, mianowicie, znajdowałby się obok, niedaleko chłodnicy, rurka uchodząca z chłodnicy od nadmiaru wchodziła by do zbiorniczka który znajdowałby sie na wysokości mniej więcej dolnej części chłodnicy.. Nie za nisko ? ma to jakieś znaczenie ? czy lepiej zostawić i nic nie kombinować ? są jakieś wyznaczniki techniczne co do tego gdzie i jak ma być to zamontowane ? obecnie zbiorniczek znajduje się z tyłu motoru w nadkolu a chce użyć innego zbiornika i zamontować go z przodu motoru dość nisko tzn praktycznie na równi z chłodnicą Motor to enduro 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Możesz zmienić miejsce bez obaw. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Jak się płyn pod wpływem wysokiej temp. rozszerza to jego nadmiar trafia do zbiorniczka wyrównawczego, ale później przecież płyn się chłodzi więc zostaje spowrotem z tego też zbiornika zassany do chłodnicy - dlatego nazywa się wyrównawczym :) Nie wiem tylko po co kombinować skoro ktoś go umieścił tam gdzie jest to niechaj i tam pozostanie :) Edytowane 16 Stycznia 2011 przez MłodyWilk22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsyniu Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Miejsce w którym jest za bardzo mi nie odpowiada :) Ponieważ jak to w 2t znajduje sie zbiorniczek oleju do mieszanki, ja tego nie używam więc chce sie tego pozbyć a w to miejsce wstawić zbiorniczek od chłodnicy a może i nawet wykorzystać ten od oleju po przygotowaniu go do pełnienia tej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 nie kombinuj pilnuj tyko poziomu na zimnym, z doświadczenia prędzej moto zacznie na samozapłonie pracować niż zgubisz płyn Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi