szable Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 witam szanowne grono i mam pytanie - czy w HDeku zapłon jest od razu gar po garze czyli po 45stC? czy też po pełnym obrocie wału ? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Raz po pelnym obrocie plus 45 stopni, a drugi raz po obrocie minus 45 stopni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Gdyby bylo gar po garze to by brzmial jak japoniec chyba? OT - kolego szable, nie bywales kiedys na forum MB/8? Ja przez czysty przypadek 'ukrywam' sie ty pod tym nickiem, ale wszedzie indziej "pozdrawia Bukol". Probowalem tu to zmienic ale nic z tego nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Gdyby bylo gar po garze to by brzmial jak japoniec chyba? OT - kolego szable, nie bywales kiedys na forum MB/8? Ja przez czysty przypadek 'ukrywam' sie ty pod tym nickiem, ale wszedzie indziej "pozdrawia Bukol". Probowalem tu to zmienic ale nic z tego nie wyszlo. siema Bukol, na /8 tez bywam, /8 jeszcze posiadam :) a pytam sie o te zapłony, bo laaaata temu regulowałem koledze HD WLA i tam reanimowałem aparat zapłonowy i własnie taką kolejnośc zapamiętałem. w międzyczasie pewien uzdolniony konstruktor pochwalil się ze zbudował Junaka w układzie V-twin: i twierdzi kategorycznie ze zapłon tam ma gar po garze, tak jak w HD, więć zgłupiałem i zacząłem szukać w necie jak to do konca jest, i znalazlem taki tekst: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/Jak_graja_motocykle gdzie tez jest na szkicu gar po garze dla V-twina. a starą motoryzacją zajmuję sie już z 20 lat i mówię sobie że przecież ta wuelka co ją składałem to pięknie jeżdziła, i na 2 gary, i nie możliwe jest to co piszą że gar po garze, bo tam było co obrót wału. chyba bede musiał się jeszcze raz dobrać do jakiegoś aparatu zapłonowego od HD lub Indyka, to zyskam 100% pewność. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez szable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Nie lepiej po prostu ujrzeć to na klipie video? :biggrin: http://www.youtube.com/watch?v=WNPZQuB_2WU I jeszcze jeden, choć niewiele ma wspólnego z Harrym jakiego znamy. http://www.youtube.com/watch?v=-aqqRCJDtrw&feature=related Edytowane 6 Stycznia 2011 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 dzięki wielkie, o to mi chodziło !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi