Szoti Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Powitać ! moja Etka z 1990 rok wersja elektronik ma problem... odpale moto zapale swiatła i po chwili moto gaśnie jak trzymam na wyspokich obr.. np 5/6 tyś to swiatła świecą i moto chodzi ale wcisne w tym czasie np klakson i bu... za mało prądu.. co może być przyczyną jak smigam bez swiateł to jest ok klaksoni super pali na dotyk itp... od czego zaczynać (nowe aku) aha... i jeszcze jedno etka nie wyłancza sie ze stacyjki po przekręcaniu na opcje gaszenia chodzi dalej... a co do kontrolki ładowania to nie wiem czy działa bo nie swieci sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 doprowadź instalację do porządku (schemat jest na forum),sprawdź szczotki alternatora ,pomierz uzwojenie alternatora czy nie ma skrótu,sprawdź regulator napięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 a co do kontrolki ładowania to nie wiem czy działa bo nie swieci sie. Wyobraź sobie że przez taką małą żaróweczkę możesz nie mieć ładowania. Jest potrzebna do wzbudzenia alternatora. Jeśli nie świeci to niedobrze. Schemat i miernik do ręki i szukaj napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Przy takim "bałaganie" w elektryce trudno coś doradzić :icon_rolleyes: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 do zamknięcia; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi