Dr.Artur Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 jak byś doszedł do wniosku ze to jednak tarcze to w pierwszej kolejności rozbierz zaciski i je wyczyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Wczoraj zostalo dokrecone lozysko glowki ramy i drgania podczas hamowania ustaly. Przy okazji okazalo sie, ze sa luzy na nitach tarcz oraz, ze w momencie obracania kolem tarcze stawiaja opor w jedny miejscu, takze niebawem nadejdzie czas na wymiane. dokrec lozysko glowki ramy ewentualnie tarcze na ebay chodza po 19$ , mozesz zazucic kompletem z 600/750k4 tez pasuja Szramer, gdzie Ty widziales te tarcze za 19$? Ostatnio szukalem tarcz na necie, to niestety ceny niskie nie sa, a do tych ponizej, jakos nie jestem specjalnie przekonany.. http://owiewki24.pl/TARCZA_HAMULCOWA_WAVE_..._03_04-301.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 tanie te chińskie tarcze :) sam jestem ciekaw jak by się sprawowały. za ta cenę kupisz bardzo dobre używki i jeszcze ci zostanie parę zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R"urz"a Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 a lagi zmieniles bo ? jak byl dzwon i dostaly lagi to i kolo/tarcze hamulcowe mogly sie pokrzywic Zgadza się...Ja miałem szlifa i moto walnęło w 2 krawężniki.... Lagi pokrzywione, felgi, tarcze... wszystko wymienione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 tanie te chińskie tarcze :) sam jestem ciekaw jak by się sprawowały. za ta cenę kupisz bardzo dobre używki i jeszcze ci zostanie parę zł a co to że chińskie po prostu szybciej się skończą niż oryginały no chyba że właściciel ma zamiar dłużej trzymać moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 chinska stal nierdzewna potrafi zardzewieć, to co może się stać z tymi tarczami przy ostrym hamowaniu z 250km/h ? oczywiście nie osadzam ich, po prostu nie ma na ich temat żadnych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 chinska stal nierdzewna potrafi zardzewieć, to co może się stać z tymi tarczami przy ostrym hamowaniu z 250km/h ? oczywiście nie osadzam ich, po prostu nie ma na ich temat żadnych opinii No ja wlasnie tez nie chcialbym sprawdzac tych tarcz na sobie. Dostalem info z angielskich warsztatow, ze chlopaki maja na stanie oryginalne tarcze w dobrym stanie za 120 funtow. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jak z UK to zapytaj w: http://polepositionint.com/ Polska firma, wporzo chłopaki są. Często u nich bywałem po części, porady czy pogawędki za czasów kurierskich. Szukaj też 2B`s Motorcycles, N15, London. Adresu email nie widzę, jedynie telefon. Ale z góry mówię że drodzy są. Jeden z największych szrotów moto w Anglii, mieszkałem niedaleko. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 No ja wlasnie tez nie chcialbym sprawdzac tych tarcz na sobie. Dostalem info z angielskich warsztatow, ze chlopaki maja na stanie oryginalne tarcze w dobrym stanie za 120 funtow. Pzdr skad oni te ceny biora?? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FRONT-BRAKE...sQ5fAccessories tyle jest max uzywka warta Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 uzywka to ryzyko , ja mialem krzywa jedna tarcze , kupilem uzywke z kola po wypadku ( pogiete) , tarcza na poczatku byla prosta , ale po apru hamowaniach nieznacznie bije. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 ja tam zawsze uzywki wale i nigdy miny niemialem , tylko trzeba sprawdzic feedback u sprzedawcy, zreszta 20-40$ a 150$-300$ nowa to spora roznica zawsze mozna probowac ja wyprostowac, tyle ze obstawiam ze to nie problem tarczy w tym temacie :cool: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Dokładnie to nie jest problem tarczy w tym temacie. Sprawdź ustawienie lag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Lagi sa ustawione jak nalezy. Czytales caly watek? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Tak czytałem i śmiem twierdzić że nie sa ustawione jak należy. Jeśli to były by tarcze hamulcowe na paluchach czuł byś pulsowanie klamki. Coś przy przekładaniu musiało zostać spieprzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Skoro było dobrze, a po przekładce jest źle to znaczy ze ktoś coś spieprzył i tyle.Ktoś źle zrobił przekładkę, albo uszkodził tarcze. ps tez czytałem cały temat pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi