Mateusz-KX80 Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 Właśnie wczoraj sprawiłem sobie pięknego kazika kx 80 z 97 roku jeżdzi sie bardzo przyjemnie tym bardzej ze ma ok. 28 KM i przyspieszanie niesamowite. ma on duzo wymienionych części wraz z tłokiem co najważniejsze. ;) jedyny jego mankament to to że głośno chodzi. Mi to wcale nie przeszkadza ale sąsiadom i co chwile kręcą się smerfy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Maja 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 Po kiego diabła zakładasz 2 te same tematy w dziale, jeżeli mozna wiedzieć?Proszę na przyszłość z rozsądkiem do forum, OK?dziękiPoza tym KX80 fajny, tylko szkoda, że w ogóle dołu nie ma i trzeba jeździć z odkręconą manetką. Wyrosłem z tego parę lat temu :buttrock: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz-KX80 Opublikowano 7 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 sory... jestem pierwszy raz na takim forum i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 Jeżdziłem taką kawą ale z 96 albo 95 roku. Tak jak Dominik powiedizał idzie tylko na wysokich zero dołu. Tylko na tor bo w teren nie bardzo. Ma fajną zalete alebo wade bo jak dobrze wykrecisz to sam koło podnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Maja 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 sory... jestem pierwszy raz na takim forum i w ogóle Spoko, żaden problem. Nie stersuj się :buttrock: A o Kawkę dbaj - co 20-30 motogodzin wymieniaj tłoczek, żeby nie zarysować cylindra, nawet gdyby wydawało Ci się, że jest z nim wszystko OK. Używaj najlepszych syntetycznych olejów do 2T (polecam Castrol i Motul), czyść filtr powietrza po każdej dłuższej jeździe i smaruj go jak już będzie suchy specjalną oliwką. Czyść zgarniacze w lagach przedniego zawieszenia, wymień płyn hamlucowy w obu hamulcach, sprawdź napięcie sprężyny z tyłu itd. A będzie dobrze. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz-KX80 Opublikowano 8 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Dzięki wam za odpowiedezi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Ja jeździłem na Hondzie CR 85 i musze przyznać, że naprawde fajne moto !!! Ale jedno mi sie nie podobalo: kompletny brak mocy na niskich obrotach :buttrock: Natomiast dzieki swej niskiej wadze, z moto można robić co się żywnie podoba ;) Pokonywanie ostrych zakrętów (band) w pełnym złożeniu to sama przyjemność :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 A o Kawkę dbaj - co 20-30 motogodzin wymieniaj tłoczek, żeby nie zarysować cylindra, nawet gdyby wydawało Ci się, że jest z nim wszystko OKDominik ma racje, ale mi sie wydaję ze nawet troche częsciej. Jezeli nie bedziesz tego robił na czas to zniszczysz cylinder. Zużyte tłoki rysują nikasyl i bardzo szybko go ździerają a to juz jest spory wydatek i czekasz około 2 tygodni na położenie nowego.Własnie dlatego kupiłem DT bo nie wyrabiałem z kasa na utrzymanie crosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Aaa co sadzicie o yz 125 03????? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Aaa co sadzicie o yz 125 03????? Moge Ci powiedzieć co sądze o yz 125 02. W sumie mało sie róznią. Yz teraz to jedena z najlepszych crsówek. Moje wrażenia z jazdy są takie:Motocykl prowadzi sie bardzo dobrze, zawieszenie dobrze sie sparwauje. Ma troche niżej siedzenie niż np cr 125 co uważam za zalete w terenie.Co do silnika to ma słaby dół tak jak wszystkie crsowe 125 ( poza KTM). Ale góre ma fanstastyczną jak dobrze ją wykrecisz to podnosi sie przednie koło na 1,2 i 3 biegu. Mi to na początktku troche przeszkadzało ale już po kilku minutach jazdy przyzwyczaiłem sie.Podsumowując : Moim zdaniem to chyba najlepsza crossowa 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi