jrgostek Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Przejechałem jedną Tenerką 40 tyś i nie musiałem dokręcać śrub , aktualną mam z przebiegiem 18 tys i wszystko jest oki. Po ostukaniu szprych w tym samym miejscu,z tą samą siłą i tym samym narzędziem, powinniśmy słyszeć czysty wysoki metaliczny dźwięk, jeśli jest inny od pozostałych dokręcamy tylko ta nakrętkę.Co do odpalania to faktycznie trochę myśli ,jeśli za długo to trzeba się podpiąć pod komputer i przeprowadzić regulację. Ale się nie martw , Tenerkę można zapalić na puch ja WSK to ewenement.Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania10 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Koledzy czy ma ktoś możliwość zwymiarowania stelaża kufrów bocznych Touratecha. Chciałbym zrobić własnorecznie Edytowane 17 Lutego 2015 przez pirania10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Musisz ponownie zaprogramować licznik (został rozprogramowany) Link do instrukcji. http://hayka.pl/manual/Glpro_TRE.pdfW instrukcji cały czas jest mowa o konieczności wciskania przycisku podczas programowania. O jaki przycisk chodzi ja nie mam żadnego przycisku na wyświetlaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jrgostek Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Podaj dokładny symbol wyświetlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Podaj dokładny symbol wyświetlacza.Kurcze nie nadążam chyba :-). Mam mały wyświetlacz Gipro model chyba x czy jakoś tak ,ale symbolu to ja żadnego na nim nie widzę.Jest tylko napisane HEAL TECH X-type Edytowane 18 Lutego 2015 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jrgostek Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Kurcze nie nadążam chyba :-). Mam mały wyświetlacz Gipro model chyba x czy jakoś tak ,ale symbolu to ja żadnego na nim nie widzę.Jest tylko napisane HEAL TECH X-typeRozłącz akumulator, po ponownym podłączeniu wyświetlacz powinien policzyć od 6 do 1 , następnie pojawi się migająca literka L , po kolei zapinasz biegi aby je wczytać. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ale biegi zapinać na sucho na centralce z wyłączonym silnikiem?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jrgostek Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 A biegi zapinać na mokro,na centralne, z włączonym silnikiem, wkręcając moto na średnie obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jezeli chodzi o szprychy, to zalecane jest sprawdzanie naciagu co 10tyskm. Serwisy to robia na kazdym serwisie, przynajmniej powinni.mi szprychy po wypadaly po okolo 35tys, ale to zalezy od stylu jazdy no i tego gdzie jezdzimy.Ja kupilem komplet na cale tylne kolo i uzupelniam na biezaco :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro81 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Miał ktoś może torbę rogal na tylnym siedzeniu w ST ciekawy jestem jak taka torba się spisuje w czasie krótkich tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Kto wie z jaka sila daciaga sie szprychy? Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclan Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Kto wie z jaka sila daciaga sie szprychy?6 Nm według instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Dragon Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 A skąd taki klucz szukam już jakiś czas ale nic nie znalazłem oprócz zdjęć w google jak taki wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddy1974 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Hm, a to nie jest tak, że... bit-sześciokąt 5mm + przedłużka + mały klucz dyno (np. rowerowy) = sukces?Nie miałem jeszcze okazji dokręcać, ale w manualu na rysunku pokazane przejrzyście (strona 3-18).Mały klucz dyno oferują np. na stronie: centrumrowerowe.pl (nie dałem rady wrzucić odnośnika, więc szukaj "Mighty klucz dynamometryczny...id produktu 112598). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jrgostek Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 6 Nm według instrukcji.Niech nikt nie myśli ,że dokręcenie wszystkich szprych jednakową siłą wpływa pozytywnie na centrowanie koła. A tak przy okazji tego czy ktoś z Was dokręcał kiedykolwiek szprychy w rowerze?.......przy maksymalnie intensywnej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi