Floydoo Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Rowno rok temu bylem moja tereska na gibraltarze i temperatury nie spadaly w Hiszpani ponizej 30 stopni. W miastach wentylator sie nie wylaczal wogole i tylko czekalem kiedy cos sie spieprzy, albo wybuchnie, ale pomimo tego piekla terenia dala rady i bez zadnej usterki, dowiozla nas spowrotem do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz_iz Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam :)Jestem od m-ca szczęśliwym posiadaczem SP XTZ 1200 rok 2010. Urlop zrobiony na mazurach na żywioł, kawałek Litwy. Nakręcone na Teresce ponad 3000km. Czytam po kolei wątki w temacie i gdy już przebiję się napiszę więcej. Pozdrawiam motonitów.p@nterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamml Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Czołem. I stało się - na miejscu GS 1200 stoi teraz Yamaha Super Tenere. Normalnie nadal jestem pod jej wrażeniem :biggrin: Wszelkie moje wątpliwości i obawy co do tego moto zostały rozwiane.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Gratulacje. A mówiłem ,że Teresa jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz_iz Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 fakt - tak naprawdę tłumik to jedna z mniej potrzebnych rzeczy nie dos ze drogo to jeszcze potem hałasuje w dalekich podrózach to troszke przeszkadza , pochwalę sie - w Legnicy tak cieplutko ze wczoraj rozpoczelismy szkolenia praktyczne więc moja tenerka zaczyna cięzką prace ( kursantów asekurujemy jadąc za nimi na motocyklach)Mam inne zdanie. Przez ostatnie 3 sezony jeździłem FJR 1300 z Dominatorami. W niejednej sytuacji kierowcy puszek nie rozjechali mnie bo mnie słyszeli. Ja preferuję jazdę dynamiczną, na mojej Tenerce mam komin oryginalny i przy zrobionych ponad 3000km, miałem około 5 sytuacji prawie zepchnięcia do rowu. Poprostu wielu w wypasionych puszkach myślą, że tylko oni szybko jeźdzą na drodze, nie patrzą w lusterka a kto na tym ucierpi???. Dlatego swoje dozbrajanie Tenerki rozpocznę od 1: gmole, 2:tłumik, 3: kufry 4:.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ja jeszcze nigdy nie usłyszałem motocykla jadąc w samochodzie. Znaczy usłyszałem ale jak mnie mijał albo jechał za mną blisko dłuższy czas a prędkość była mała. Jeździłem sprzętami z głośnymi i cichymi wydechami i specjalnej różnicy w zauważaniu nie stwierdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruber130 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jak kto lubi. Ja przerabiałem również ciche/głośne wydechy i dużo bardziej pasuje mi jednak ten mniej wrzeszczący a to może dla tego, że jadąc cały dzień, głośny staje się po jakimś czasie uciążliwy ( przynajmniej dla mnie). Co innego jeśli ktoś jeździ na takim wydechu 100-200km to wtedy może cieszyć się jego brzmieniem... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 ja mam oryginalnego AKRAPA dla ST i jest oki, szkoda ze nie da sie go odetkac polubownie, ale choc glosny nie jest to bardzo basowy i nie meczacy, nawet po 1000km dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Akrap jest super ale jego cena zabija ;/ Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Akrap jest super ale jego cena zabija ;/nie wiem, ja dostalem go z motocyklem :biggrin: oryginalny lezy nowiutki w pudelku nigdy nie uzywany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 nie wiem, ja dostalem go z motocyklem :biggrin: oryginalny lezy nowiutki w pudelku nigdy nie uzywany :) no normalnie około 5000 zł ;/ Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 no to jestem pare groszy do przodu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzela3396 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 firma EDHAUST przerabia oryginalne tłumiki. Koszt to ok 300zł + koszt przesyłkiKontaktoawałem się z człowiekiem który przerobił sobie tłumik w Tenerce (zresztą pracownik servisu Yamahy w Warszawie).Fcet zachwycony. Po sezonie i ja wysyłam do Pana Edzia. Jak zamontuje Napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz_iz Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 To prawda, Edziu to już instytucja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro74 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Widzę, że poruszyliście wątek wydechu. Ja w swojej mam Leo Vince Carbon. Pięknie gada szczególnie bez db-killera. Ma tylko jedną zasadniczą wadę pożera mi zadupek. Na fotce jet to efekt krótkiego przelotu autostradą ok 50 km, prędkości przelotowe min 150 km/h bardzo często cisnęliśmy 200 licznikowe bo leciałem ze ścigaczami, a że trasa była na Berlin więc ograniczeń niekiedy nie mieliśmy żadnych.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/789ebf34d9c83314.html Nie sądziłem że spaliny mogą aż tak stopić mi tyle plastiku, teraz dumam co tu wykombinować. Nowego zadupka szkoda zakładać bo się znowu wyjara. Chyba narazie tak zostawię bo podoba mi się dźwięk mojego Leona. Edytowane 15 Września 2014 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi