3lement Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Witam ! Jak zwykle problem ;-] , mianowicie mam problem z tokarzem ...hehe... chodzi mi o to ze sa "wybite" gniazda łożysk wału korbowego, wiec łozyska sa lużne w gniazdach i mam problem czy wstawic pierścienie w karter jakies stalowe czy z aluminiu (cos podobnego materiału jak karter) . Mi sie wydaje ze raczej powinno sie wprasowac pierscienie z materiału takiego jak karter zeby po nagrzaniu silnika niesciskały łozysk. Tokarz kótry ma to robic (niby dobry) mówi ze wstawiłby stalowe i już sie niepopsuja i ze bedzie git !!! Co wy o tym myślicie ??? jak wy postepujecie w takich sytuacjach z popsutymi gniazdami ??? Pozdrówka i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Ja tez mam ten sam problem!!! Czeka mnie to za rok!!!! Ja bede chyba eobil tak jak sie robi w SImach do których Ciezko o karteryCzyli CYNOWANIE Lozysk!!!!Podobno to sie sprawdzA!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 czeee nie kombinuj z zadnymi wynalazkami aluminio - podobnymi ..... najlepiej wstawic tuleje stalowe i po kłopocie ..... a o "sciskanie " łozysk nie musisz sie martwic przeciez one tez sa wykonane ze stali :D raczej przypilnuj zeby tokarz zachowal dobre pasowania bo jak spieprzy to tuleje bedą sie luzowac pod wplywem temperatury i powybijają jeszcze bardziej otwory w karterach :D pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Bez zadnego wachania stwierdzam jak koledga wyzej stalowe sa lepsze, jak tokaz jest dobry to wie co robi. Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 O stalowe sie nie musisz bać, napewno nic nie zepsują. JA w Gazeli miałe oryginalnie stalowe i łożyska żyły, więc...bedzie O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 Ja w takiej sytuacji użyłem kleju loctite ( specjalny do wklejania łożysk i tym podobnych rzeczy w silniku ). Trzyma dobrze, a przy konieczności zdejmowania trzeba część rozgrzać do 250 stopni i klej puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Ja to bym chyba jednak wolał nowe gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 aker-mozesz podac nr tego loktite? ja mam w domu 270 ktory pujdzie pod storzek sprzegla ale niewiem wlasnie czy moze byc na lozyska, niedowierkom powiem ze tych specyfikow uzywa sie min. w maszynowniah okretowych i gwarantuje ze niejest to jakies mierne rozwiazanie Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 Nie pamiętam który to był numer, ale możesz wejść na stronę locktite i ściągnąć katalog ( PDF ) . Piszę to dlatego, bo są trzy różne kleje przeznaczone dla różnych grubości spoiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Może to się komuś jeszcze przyda : Kleje rekomendowane m. in. do wklejania łożysk 1. dla luzu osiowego do 0,1 mm i temperatury 150 st: Loctite 603 2. dla luzu osiowego do 0,15 mm i temperatury 175 st Loctite 468 3. dla luzu 0,5 mm i temperatury 150 st Quick Metal™ 660 z Aktywatorem 7240 opisy : http://www.loctite.pl/int_henkel/loctite_p...%2D%20Adhesives Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 14 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Spoko ale gdzie takie kleje dostać ??? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 http://www.loctite.ig.pl/ Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 16 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 Wielkie dzęki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi