krzywy Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 chlopaki po zimie załozyłem zalevcane swiece do virago NGK BPR7ES po 100 km jedna na tyle mi padła wymieniłem na nowa wczoraj byłem zapalic moto pali i ładnie chodzi dopuki nie chce jechac jak wsiadam i w gaz to przerywa mam wrazenie jak by sie odłaczał jeden gara i po chwili złaczał bo jest tarpniecie czy jakies inne swiece mi pomoga aha jak sie rozgrzeje jest idealnie zadnych prychniec itp rakieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 Mówisz ze po nagrzaniu jest Ok - to moze źle dobrałeś świece i ich ciepłota się nie zgadza i jedna się lekko przylewa. Możesz wziąć jakiś specyfik typu WD40, popsikaj (trochę !) w fajki, wszelkie połączenia elektryczne itp. Czasami to działa - osłabiona iskra jest wystarczająca na ciepło, ale na zimnym silniku nie. Inna sprawa to przewody wysokiego napięcia - jak wszystkie te zabiegi nic nie dadzą możesz wymienić. Pozdro PS. No i przenosze to do właściwego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywy Opublikowano 3 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 no swiece mam zalecane ngk bpr7es tak podaje serwisówka ale moze byc tak jak mówisz ze na ciepło dobra swieca jak zimny zbyt słaba wymienie chyba te przewody fajki zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2004 wejdź www.ngk.com i dopasuj sobie do sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Może być jaszcze inna przyczyna: jeżeli nie dodawało się do benzyny stabilizatora na zimę to właśnie benzyna może powodować takie objawy. Trzeba wypalić starą wachę i dolać świeżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi