ja002 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam. Czy mogłby mi ktos poradzic ktore radio byloby dobre? Alan 109, COBRA 19 ULTRA III, CB INTEK M120 lub tez jakis inny w kwocie okolo 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 w tej kwocie to uniden 520xl, TTI też spoko bardzo ważna jest antena, polecam np. Sirio ML-145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) w tej kwocie to uniden 520xl, TTI też spoko bardzo ważna jest antena, polecam np. Sirio ML-145 W zasadzie dobrze zestrojona antena jest kluczowa. Radio jakie by nie było da rade ;) Polece to co Maniek Uniden 520xl. Mam i używam. Radyjko proste, niezawodne o dobrych parametrach. Nie słyszałem krytycznych uwag na jego temat. Edytowane 21 Września 2010 przez rebel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja002 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 a co o tym alanie 109? warte zachodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Czy Uniden 520/510 jest dopuszczony do obrotu przez UKE? Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Nie, ten Uniden nie ma homologacji w Polsce. http://www.cb-radio.info.pl/sklep/radiotel...4,rel,typy.html Edytowane 21 Września 2010 przez Hero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Radio jakie by nie było da rade :icon_razz: dobrze zestrojona antena jest kluczowa :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinc Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Powyższe są na podobnym poziomie wykonania. Jeśli na trasę, to każde spełni swoje zadanie, jak chcesz również używać w mieście, to przydają się filtry i RF Gain, ale też nie ma tragedii. Nie kupuj słabych anten, bo będziesz miał problem, żeby Cie ktoś usłyszał :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 a ja mam wrażenie, że autor tematu nie potrafi korzystać z opcji "szukaj". żeby nie bylo OT: antena z dobra cewką, dobrze zestrojona z samochodem to podstawa. Radio ma znaczenie ale o wiele mniejsze. I nie daj sobie wmówić, że ktoś na 50 cm antenie "ściąga" z 15 km - fizyki nie oszukasz. Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie, ten Uniden nie ma homologacji w Polsce. http://www.cb-radio.info.pl/sklep/radiotel...4,rel,typy.html Ja go mam, działa za*ebiście :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 a ja mam wrażenie, że autor tematu nie potrafi korzystać z opcji "szukaj". żeby nie bylo OT: antena z dobra cewką, dobrze zestrojona z samochodem to podstawa. Radio ma znaczenie ale o wiele mniejsze. I nie daj sobie wmówić, że ktoś na 50 cm antenie "ściąga" z 15 km - fizyki nie oszukasz. Mam antenę 60cm, ściąga do 4-5km ... i starcza...Raczej do odsłuchu niż do gadania.A krótkiej nie muszę zdejmować przy wjeździe do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A jak to jest? Można kupić jakieś zestawy już ze zestrojoną Anteną? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ja tam nigdy niczego nie stroiłem... co do pytania to mam teraz midlanda 109+antenę "titanium", jakieś 90cm, za tą kasę jest OK, 'squelshem' mozesz zabic szumy do 0 przy bardzo dobrym zasięgu czasami zawijam od ojca presiedenta johny III i to jest dopiero radyjko, ale kosztue 3x wiecej niz moj midland, a az takiej mega róznicy nie ma, odbior trochę czystszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekban87 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ja mam unidena tego 520 cos tam z anetna presinent florida czyyli 45 cm, na trasie super sprawa w miescie nie zbiera wszystkich szumow, czasami jak ja nadaje to mnie nie slychac gdzis dalej, ale ja caly komplet za 300 kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To ile taki dobry zestaw kosztuje .... ? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi