oloKLE Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam. mam problem z silnikiem gpz 500 97' ale może od początku, kupiłem Kawasaki KLE 500 z silnikiem od GPZ 500 93' silnik jeździł do samego końca swojego żywota (panewki) i kupiłem silnik z 97' wsadziłem go do ramy wszystko ładnie pięknie pasuje, zalałem paliwo chwile kręcił ale nie odpalił tylko strzela w wydech i nie wiem od czego to może zależeć. Silnik ma 28tyś przebiegu według sprzedającego i był na chodzie. Czekam na szybką odpowiedź ponieważ mam gwarancje rozruchową do niedzeli więc jeśli go nie odpale to go oddaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Obstawialbym problem z elektryka. Podmien swiece ze starego. Kable wszystkie dobrze podlaczyles? Na cewkach? Fajki? Ps. przy jakim przebiegu padly panewki? Edytowane 21 Września 2010 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloKLE Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Z tego co znalazłem na allegro to GPZ ma 2 czujniki położenia wału a KLE ma 1 w tym starym silniku mam jeden czujnik a jak wy macie w GPZtach. KLE ma 54tyś przyczym miał silnik wymieniony więc nie wiem ile miał przejechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 nie odpala i nie odpali . musisz mieć inny moduł zapłonowy a co za tym idzie albo przerabiać elektrykę albo kupić całe wiązki ale tu tez wychodzi rzeźba bo inne są wtyczki np do zegarów wyjście awaryjne - przełożyć koło magnesowe i pokrywę impulsatora i POWINIEN zadziałać Z tego co znalazłem na allegro to GPZ ma 2 czujniki położenia wału a KLE ma 1 w tym starym silniku mam jeden czujnik a jak wy macie w GPZtach. KLE ma 54tyś przyczym miał silnik wymieniony więc nie wiem ile miał przejechane gpz do 94 roku miał dwa czujniki a po 94 jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloKLE Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 A jeżeli wymienił bym samą pokrywe bez koła magnesowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 to na kole sa dwa wypustki zobacz w jakich sa miejscach, ale lepiej jak sie da zmienić cały zapłon Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 A jeżeli wymienił bym samą pokrywe bez koła magnesowego to tak jak byś nic nie zrobił - dalej nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 A jeżeli wymienił bym samą pokrywe bez koła magnesowego :icon_eek: :icon_biggrin: M*A*S*A*K*R*A :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi