Mad Jaro Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam, mam taki problem. Posiadam motocykl sprowadzony z USA, zarejestrowany w Polsce, opłacony. Chcę sprzedać ten motocykl do Słowenii (UE) i kupujący wymaga ode mnie EUROPEJSKĄ HOMOLOGACJĘ. Chciałbym się dowiedzieć skąd taką homologację można uzyskać czy to jest w ogóle możliwe ? Tłumaczył mi, że powinienem posiadać odpowiedni wpis w dowodzie rejestracyjnym tj: wpis w dowodzie Oraz takie świadectwo: swiadectwo tuv inaczej nie będzie miał możliwości rejestracji motocykla u siebie w kraju, wymogi emisji spalin, głośności etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 koszt zrobienia homologacji przeroczy wartosc motocykla... chcialem zrobic homologacje radia recznego z USA do samolotu o wartosci 1600zl. koszt wykonania homologacji wyliczyli mi na ponad 8000. wiec mysle ze w przypadku motocykla bedzie jeszcze wiekszy... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 coś mi się wydaje, że w takim przypadku powinien obowiązywać wyjątek od homologacji, jako import indywidualny (jednostkowy). ale głowy nie dam jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad Jaro Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A wiecie może jak i gdzie to trzeba by było załatwiać ? Jestem kompletnie zielony w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Proponuję zacząć od urzędu celnego - powinni dalej Cię pokierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson105 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jak się nie mylę to Instytut Transportu w Warszawie na Żeraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 To nie ten adres, tam się tym nie zajmują : http://www.its.waw.pl/Misja,1492,1496,1.html Urząd Celny będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi