strabek Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Po prostu widziałem tę maszynę w serialu i pomyślałem mogę mieć coś takiego Duże trudności sprawia skonstruowanie takiej Motorikszy powiedzmy na bazie skutera, motoroweru lub WSK-i? Czy można taką maszynę dziś w Polsce zarejestrować? Jak się czymś takim jeździ? Powiedzmy, że platforma z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 poczytaj o pojazdach wolnobieznych. mysle ze ta kategoria najlpiej sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Nie wiem jak wygląda motoriksza, ale pracowałem w pedał-rikszach :biggrin: w Londynie. Czy to taka prawie riksza, tylko że z silnikiem? Czy chodzi Ci o te z Indii? Zresztą mieliśmy jedną z Indii, ale tez na pedały. Bardzo artystycznie wykonania, cieniutkie koła 28" na kilku cienkich szprychach i to coś woziło 2 pasażerów i "operatora". Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strabek Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam chodzi mi o Motorikszę podobną do tych, jakie widywano w Warszawie w okresie okupacji. Taki wehikuł występuje w serialu Wszystkie pieniądze świata, jeśli ktoś widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Niestety, z seriali oglądam tylko Majkę i Ranczo. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strabek Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 (edytowane) http://www.sti.com.pl/pieniadze/foto.htm Witam tu znajdują się fotosy serialu. Również motoriksza. Interesuje mnie też coś takiego http://plfoto.com/zdjecie,inne,motoriksza-cz1,991861.html ktoś wie jak ta maszyna się zwie? Edytowane 15 Września 2010 przez strabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 to drugie to piccolo duo z silnikiem simsona. najlepsza seryjna traja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strabek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 piccolo duo z silnikiem simsona. najlepsza seryjna traja!!!! Czyli warto się tym sprzętem zainteresować? Słyszałem, że one mają całą instalacje prawie na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 warto - niewarto zauwaz ze to pojazd inwalidzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 No fakt, inwalidzki. Zdrowym ludziom wystarczają 2 koła do sprawnego przemieszczania się. :icon_mrgreen: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 popraw swoj wiek bo masz 13 lat i nie wiadomo czy powaznie podchodzisz do tej konstrukcji.po za tym moze przeszlaby taka motoriksza,ale zarejestrowana na SAM,i posiadajaca swiatla hamulca i t p.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strabek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 warto - niewarto zauwaz ze to pojazd inwalidzki No fakt, inwalidzki. Zdrowym ludziom wystarczają 2 koła do sprawnego przemieszczania się. :icon_mrgreen: Co to ma do rzeczy? Nie wolno mi mieć tego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Interesuje mnie też coś takiego http://plfoto.com/zdjecie,inne,motoriksza-cz1,991861.html ktoś wie jak ta maszyna się zwie? zaje****a sprawa :D po pierwsze jeden z nielicznych tanich mikrosamochodów (50ccm i jazda na dowód lub karte motorowerową ) po drugie jak sie uprzesz to można z tego całkiem fajny samochodzik zrobić u mnie kolega miał to w środku fotele z auta, brezentową plandeke zastąpił blaszaną zabudową z drzwiami na kluczyk i szybą z przodu z wycieraczkami i przez 0.5 roku normalnie tym jeździł (niestety ukradli....) wady to silnik od simosna w naszym przypadku sypał sie niczym ogar to gaźnik to zapłon to cośtam no i osiągi raczej mizerne ..... no i napęd na 1 koło na suchym asfalcie w zasadzie sie normalnie prowadzi, ,,dziwnie'' jest dopiero na śniegu, błocie itp niestety żyjemy w dzikim kraju zwanym polską no i z autopsji wiem że gdybym takie coś kupił i postawił pod blokiem to w ekspresowym tempie zniszczą albo ukradną dlatego nie mam........ sama konstrukcja jakiejś motorikszy będzie bardzo prosta ale w tym kraju rejestracja SAMA jest jak droga krzyżowa ogromne koszta i niewielkie szanse na powodzenie....... fajne tuk-tuki jeźdzą w chinach i indiach http://www.qdkfqsz.com/tuk-tuk-thais-three-wheeled-vehicle ten akurat jest z tajlandi :D niestety w polsce czegoś takiego raczej nie dostaniesz... Edytowane 17 Września 2010 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 mi sie podoba takie cos- czeski veloreks z silnikiem starej jawy,3 kołowy.moze kiedys gdzies taki dostane.jezdzilem takim, ma nawet biegi wsteczne. http://www.abc.se/~m9805/eastcars/velorex/Velorex_250.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm..._Dreirrad_2.JPG a mozna i inny silnik wsadzic do takiego veloreksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strabek Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Słyszałem, że wszystkie czynności przy uruchamianiu i jeździe Simsonem Duo wykonuje się ręcznie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi