Boniek Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 No więc stało się :) Po urlopie stwierdziłem, że Fazerem dużo w tym sezonie śmigać nie będę więc wystawię go na sprzedaż i zacznę szukać czegoś nowego. Wystawiłem motocykl na sprzedaż, pojawił się w poprzednią sobotę klient, przyjechał, pooglądał, przejechał się i stwierdził, że bierze. Kasy nie mógł od razu wypłacić wiec umówiliśmy się za parę dni. W tym samym czasie będąc pewny sprzedaży zacząłem od razu szukać motocykla dla siebie. Wybór prosty TDM900 :) No i trafiłem na motocykl, który mi się totalnie spodobał. Obejrzałem, przejechałem się i wiedziałem, że to Ten. I tutaj zaczyna się dramat. Koleś co Fazera ma kupić od tygodnia wypłaca już kasę z bankomatu. Oczywiście pisze, że kupuje itd. a ja już totalnie podjarany na TDMkę i wiem, że musi być moja. W tym momencie zwrot akcji, pojawia się kluczowa postać tego dramatu czyli moja szanowna małżonka, która to wspomaga moje konto zastrzykiem $$$ ;] Tym sposobem dziś zawitała u nas miooodzio TDMka i po pierwszym dniu wiem, że zbyt szybko się nie rozstaniemy :>:> Fotki do obejrzenia pod poniższym linkiem: http://www.bikepics.com/members/boniek/03tdm900/ Pozdro! Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Chłopie tylko Ci pozazdrościć .........takiej żony! :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekTOS Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Gratulacje :clap: .Zapytam tak niedyskretnie ile się ceni taka TDM w takim stanie zastanawiam się nad TDM 850/TDM 900 . A jak wrażenia po przesiadce z fazera ? Piękna jest :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Chłopie tylko Ci pozazdrościć .........takiej żony! :biggrin: :biggrin: Dzięki :) Też lubi śmigać więc myślę, że dobrze kasę zainwestowała ;] Gratulacje :clap: .Zapytam tak niedyskretnie ile się ceni taka TDM w takim stanie zastanawiam się nad TDM 850/TDM 900 . A jak wrażenia po przesiadce z fazera ? Piękna jest :cool: Ta była do wyrwania za 11k więc tanio jak na stan i dodatki, które są zamontowane. W związku z tym, że nie było się do czego przyczepić to wziąłem i tyle :) Zrobiłem dopiero kilkadziesiąt km więc jeszcze niewiele mogę powiedzieć. Podstawowa zmiana to silnik silnik silnik. Nie ma co porównywać. Jest o wiele lepiej jak dla mnie. Fajnie ciągnie od dołu. Pozostaje tylko kwestia opanowania i dostosowania do reakcji na operowanie gazem. Hamulce są identyczne, w masie różnica 1kg więc w tej materii praktycznie bez zmian. Lusterka są trochę dziwne bo na kierownicy, a przyzwyczajony byłem do fazerowych na owiewce. Reszta wyjdzie w praniu :) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Gratulacje . Oby służył bezawaryjnie :wink: Ps. co do sprzedaży FZS'a w takim przypadku najlepszym rozwiązaniem jest zaliczka (z umową oczywiście). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Gratuluje :clap: Ja wprawdzie TDM zrobiłem tylko 7 tys. km ale byłem z niej bardzo zadowolony. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekTOS Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Pogoda była narazie jeszcze nie tak jesienna więc może Boniek wiesz coś o spalaniu nowego nabytku ? . Na ścigaczu bardzo chwalą TDM 900 na wtrysku ponoć można uzyskać spalanie 4,5 lytra na trasie , jak z tym jest w praktyce ? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Pogoda była narazie jeszcze nie tak jesienna więc może Boniek wiesz coś o spalaniu nowego nabytku ? . Na ścigaczu bardzo chwalą TDM 900 na wtrysku ponoć można uzyskać spalanie 4,5 lytra na trasie , jak z tym jest w praktyce ? :crossy: To ja mogę potwierdzić to spalanie. Zdarzyło mi sie kilka razy spalanie właśnie w tych rejonach. A 5l na 100km to zupełna norma. Więcej mi chyba nie paliła. :buttrock: A MTS mogę o takim tylko pomarzyć. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 TDMa to zacna bestia, nie ociągaj się z wymianą oleju, pilnuj łańcucha rozrządu, a będzie Ci długo służyć :biggrin: Silnik jest fantastyczny, na krętej drodze można nieźle zaskoczyć jakiegoś sporta :buttrock: Jeżeli poprzedni właściciel tego nie zrobił, to przeprowadź słynną modyfikację airboxa. Do lusterek idzie się przyzwyczaić, a dają dobrą widoczność i nie wibrują. Spalanie jest znikome- ostatnio po kilku godzinach pałowania po autostradzie a potem zamiatania po szkockich górach stwierdziłem, że chyba jeden gar mi nie pali :icon_razz: , bo wychechłała 4.8L/100km. W pytkę :crossy: P.S.- zmień wydech- na akcesoryjnym wydechu Tedzia rozwija skrzydła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Pogoda była narazie jeszcze nie tak jesienna więc może Boniek wiesz coś o spalaniu nowego nabytku ? . Na ścigaczu bardzo chwalą TDM 900 na wtrysku ponoć można uzyskać spalanie 4,5 lytra na trasie , jak z tym jest w praktyce ? :crossy: Póki co zmierzyłem spalanie w mieście bo śmigałem głównie do pracy. Wyszło 6,5 litra. TDMa to zacna bestia, nie ociągaj się z wymianą oleju, pilnuj łańcucha rozrządu, a będzie Ci długo służyć :biggrin: Silnik jest fantastyczny, na krętej drodze można nieźle zaskoczyć jakiegoś sporta :buttrock: Jeżeli poprzedni właściciel tego nie zrobił, to przeprowadź słynną modyfikację airboxa. Do lusterek idzie się przyzwyczaić, a dają dobrą widoczność i nie wibrują. Spalanie jest znikome- ostatnio po kilku godzinach pałowania po autostradzie a potem zamiatania po szkockich górach stwierdziłem, że chyba jeden gar mi nie pali :icon_razz: , bo wychechłała 4.8L/100km. W pytkę :crossy: P.S.- zmień wydech- na akcesoryjnym wydechu Tedzia rozwija skrzydła... Dzięki za wszystkie porady :) Wydech pewnie póki co zostawię jak jest, a zainwestuję w inne dodatki. W porównaniu do seryjnego wydechu w FZS i tak jest duuża różnica i w końcu mnie słychać ;] Tak nawiasem wczoraj sprzedałem Fazera i przejechałem nim parę kilometrów. Pojęcia nie mam jak mogłem jeździć tak małym motocyklem i do tego śmigać na wakacje do Chorwacji z bagażami i plecaczkiem. Teraz dopiero na TDM czuję, że jest wygodnie i po prostu tak jak powinno być. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naja Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 No i zapraszamy na http://www.tdm.pl 2 sezony temu byłam plecaczkiem na TDM900 teraz latam z przodu na własnej hondzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whistler26 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 no piekna ta TDMka...:D az zachcialo mi sie takiej;) oby Ci dobrze sluzyla i mase radosci dostarczala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi