Hero Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Czasy są takie że strach w ogóle brać jakiś kredyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) to pochwal się kolego, jak się teraz przedstawia Twój ranking kredytów? Sam myślę o czymś takowym (oczywiście na nowe moto, a jak), chociaż mam w zanadrzu jeszcze inne zacne źródło pożyczki (czyt. kobieta) ;) Edytowane 30 Września 2010 przez jaquzie Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Wiesz, leci to od szczytu: ING, Polbank, Allianz i Alior. Problem w tym, że to ranking robiony pod moją osobę, więc m.in. to, że w ING i Aliorze mam status stałego klienta. Więc radzę zajrzeć na wszelakie kalkulatory (trzy pierwsze posiadają kalkulatory na swoich stronach, możesz jeszcze dorzucić Getin, mBank (choć w tym momencie nie cierpię dziadów) i Lukas jeśli szukasz stricte motoryzacyjnego), albo pomęczyć oddziały (Alior się ładnie daje mailowo torturować :P). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Bank Spółdzielczy Namysłów. Np kredyt na rok ma oprocentowanie 8,75% i jeśli nie ma się tam konta to prowizja od udzielenia kredytu wynosi 5%. W BZ WBK jak jesteś stałym klientem i masz tam dobrą historię kredytową to wyjdzie około 14%, samo oprocentowanie 14%, a gdzie jeszcze prowizja od tego kredytu. To sporo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Wiesz co, (Nie)Dzwiedziu? :wink: Swego czasu brałem kredyt na część ceny mojego Cienia właśnie w Polbanku. Przedstawił absolutnie najtańszą ofertę na rynku - akurat w tym czasie oferował kredyt gotówkowy do 10.000 zł pod nazwą "Kredyt na miarę" przy oprocentowaniu ok. 12 % (nie pamiętam w tej chwili dokładnie, a nie mam umowy przed sobą). Drugą w kolejności ofertę proponował wówczas Gettin Bank za ok. 14 %. Alior w tym czasie (reklamował się, jak pamiętam, jako najprzyjaźniejszy bank dla klienta) zaoferował mi kredyt za 16 %. Podziękowałem. Nigdy nie miałem problemów z Polbankiem. Ze spłatą jednej z rat się opóźniłem - zwyczajnie zapomniałem dokonać przlewu. Najpierw dostałem SMSa-przypominacza, potem zadzownił do mnie konsultant z pytaniem, co się takiego stało, że nie wpłaciłem. Żadnych karnych odsetek (jak ponoć w Citibanku, który - z uwagi na opinie nzajomych odradzam) i innych nieprzyjemnośći. Gdybyś więc miał ochotę brać kredyt w Polbanku, mogę Ci to polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Dzięki, ale w wypadku dwuletniego motoru kredyt jest nieco za duży by operować nim bez ubezpieczenia. A tego w Polbanku nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Dzięki, ale w wypadku dwuletniego motoru kredyt jest nieco za duży by operować nim bez ubezpieczenia. A tego w Polbanku nie mam. Fakt, kwestii ubezpieczenia nie brałem pod uwagę. Jak wspomniałem, brałem kredyt tylko na brakującą część należności za moto, a w tym wypadku wystarczyło pożyczyć 10.000 bez żadnej dokumentacji i bez dotykania tematu ubezpieczenia... Małe uzupełnienie: Dźwiedziu, gdy już dokonasz wyboru, napisz, który kredyt wybrałeś i jakie są jego mocne strony. Nedługo być może sam - z racji planowanej zmiany motocykla - stanę wobec podobnego dylematu i wtedy Twoje przemyślenia będą dla mnie bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Wiesz, na razie jest tak jak pisałem, ING BŚ FTW, z racji bycia stałym klientem, a za nimi Alior z tych samych powodów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi