mikitl Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Z tego co sie naczytalem i namacałem ZXRów wynika ze modele 93-95 czyli te z Ram Air maja bardzo podobną jak nie taką samą charakterystykę silnika jak ZX-7R. Tak sie sklada ze jezdzilem ZX-7 i podobnie jak w innych 3/4 jazda zaczyna sie gdzies od 6-7 tys. obrotow. Nie oznacza to ze ponizej jest mega zamuł bo to nie sa dwusuwy, ale po prostu chcac jezdzic dynamicznie nalezy trzymac go wyzej. Problem z charakterystyką oddawania mocy mialy modele 91-92 (wersja ZX 750 J), trzeba bylo je wysoko kręcić żeby dobrze latały. Poza tym silniki byly malo przyjemne i kaprysne. Tym modelem nie jezdzilem, wiec pisze to co czytalem. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ofek Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Witam:)CZytajac posty natrafiłem sie na to że zxr jest awaryjnym sprzetem... Co macie na myśli??Zastanawiałem sie nad kupnem na przyszły sezon ale skoro jest taki awaryjny to chyba sie wstrzymam....I mam jeszcze jedno pytanie: Czy zxr 750 to dobry motor żeby zacząć "przygode" ze scigaczami??(do tej pory jeździłem na Ktm lc 4 660 super moto,)Wcześniej na Husqvarnie Te610)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) ZXR 750 jest wdziecznym okazlaym sprzetem... przyklejony do asfaltu za sprawa polozenia srodka ciezkosci bardziej z przodu co znaczy ze sie go idealnie i pewnie prowadzi... osiagi zadowalajace, hamulce bardzo skuteczne. Kumpel ma ostatni wypust ZXRa 750 z roku 1996 na ktorym mialem okazje nabic "kilkadziesiat" kilometrow. Dla zainteresowanych podaje stronke o ZXR 750 gdzie mozna zassac dobre filmy o tym wlasnie motocyklu. http://www.seventy6er.de/ pozdrawiam zxrowiczow Edytowane 5 Września 2006 przez the-one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2006 ja mojego sprzedałem w zeszłym sezonie ale do końca spisywał sie bardzo dobrze i byłem z niego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze_cinek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 cześć zakładam ten temat żeby wszystko było pod ręką jak coś potrzeba a mi narazie potrzeba informacji na temat gdzie znajdę przerywacz kierunkowskazów w tym motorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze_cinek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 cześć chłopaki gdzie znajde przerywacz kierunków w kawasaki zxr 750h z 91r? przy kierownicy czy pod siedzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdEk2007 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam, stałem się posiadaczem zxr 750r jak dla mnie kozacki sprzęt, ale te zawieszenie na polskie drogi to katorga ! Twarde jak cholera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek125 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Sory, że rozdłubuje ten temat. Zastanawiam się nad zakupem tego właśnie modelu. Przyznaje że najbardziej urzeka mnie jego wygląd i kastowość. Zastanawia mnie tylko parę rzeczy. Do którego roku był robiony ten model z dwoma "kwadratowymi" lampami. I czym się różnił technicznie od poprzednika. I takie pytanko czy nadał by się an pierwsze prawdzie moto. Do tej pory jeździłem kilka sezonów 125 2t i jakieś małe przygody z Hornet900 i SC33. Z góry dzięki za pomoc, bo nie bardzo jestem w temacie Kawasaki. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Misiek125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi