lynxdry Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Posiadam Honde cb 450 s z 1989 roku Przy kupnie motocykla sprzedawca poinformowal mnie ze wymienial i wlewal nowy olej do pelna...Po przejechaniu motorem 1200km nagle poczulem szarpniecie i stukot z silnika okazalo sie ze zostalem wprowadzony w blad za co musze teraz cierpiec...niezwlocznie pojechalem do fachowca ktory doradzil zebym nie bawil sie w naprawe bo koszta przekrocza dwie trzecie wartosci motoru...taka wycene dostalem od innych magikow i postawnowilem kupic uzuwany silnik lub dolna czesc silnika pod głowica. ale na allegro ani nigdzie indziej nie moge znalezc... moze latwiej bedzie kupic inny silnik pasujacy do ramy jesli ktos wie co bedzie pasowac do niego lub gdzie mozna dorwac orginalny hondy prosze o odpowiedz!to moj pierwszy motor i nie zdazylem sie nawet nacieszyc!nie jestem tez znawca wiec prosze doswiadczonych o podpowiedz!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nie wiem czy widziałeś ale pojawiło sie coś takiego: http://moto.allegro.pl/honda-cb-450-silnik-i1180685595.html Może bedzie pasować :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lynxdry Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 koszta duze i silniuk od cb starszej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Sorry, ale w takiej starej padlinie nie sprawdzałeś oleju przez 1200km?? Stary, te silniki potrafią wypić stan oleju od max. do min. w 250-300 km, a Ty 1200km?! Miałem taki sprzęt, to wiem o czym mówię. Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez Mor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Sorry, ale w takiej starej padlinie nie sprawdzałeś oleju przez 1200km?? Stary, te silniki potrafią wypić stan oleju od max. do min. w 250-300 km, a Ty 1200km?! Miałem taki sprzęt, to wiem o czym mówię. Smutne ale podzielam opinie kolegi...maja swoje lata i trzeba o nie dbac jak o swoich dziadków :bigrazz: Moja też podjada i jestem tego świadomy,tyle że w XJ jest kontrolka niskiego stabu oleju wiec choć to po czesci ratuje przed twoim przypadkiem! Powodzenia w poszukiwaniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sproket Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Tak się składa ze mam silniczek od takiej cebuli. Wyjęty z motoru po dzwonie. Wiem że był na chodzie i koleś dbał o moto ale dał się koleszce przejechać a ten prosto w ściane. :icon_twisted: Jak by co to daj cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi