Skocz do zawartości

Kurtka + Ochraniacze

Rekomendowane odpowiedzi

kurtka nie jest rzeczywiście zła, tylko odpruj potem te napisy motonita z ramion, bo dość komicznie potem wygląda to na ulicy ;)

zbroję na Twoim miejscu też bym kupił, ale nie do zakładania pod kurtkę (po 1 nie ma takiej potrzeby, w kurtce masz wystarczająco ochraniaczy, po 2 nie ma bata żebyś zbroję pod kurtkę wcisnął, chyba, że kurtkę kupisz 3 rozm. większą :)), a do noszenia w ciepłe dni. W kurtce czasem idzie się usmażyć, mimo, że ma wloty powietrza.

just my 2 cents.

Ja bym jednak proponował skórę. Sam mam retbike'a (-chyba model retroad66) i buzer na ciepłe dni. Uważam, że to dobry zestaw ale nie w połączeniu.

Pod kurtkę motocyklową napewno buzer się nie zmieści odwrotnie pewnie tak ale po co?? Myślisz że zwiększysz bezpieczeństwo? -to tak jak byś 2 gumy zakładał :wink:

Lepiej wolniej jeździć jak bardziej opancerzonym.

Bzdury piszecie. Buzera zakładam pod każdą kurtkę którą mam, czyli skóra, tekstylna oraz letnia. Wszędzie się mieści, oczywiście po wcześniejszym wyjęciu protektorów z kurtek. A jeżeli nie wiecie po co tak się robi to nie doradzajcie.

Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa.

icon2.png

Buzera zakładam pod każdą kurtkę którą mam, czyli skóra, tekstylna oraz letnia. Wszędzie się mieści, oczywiście po wcześniejszym wyjęciu protektorów z kurtek. A jeżeli nie wiecie po co tak się robi to nie doradzajcie.

Masakra. Ja wyjąłem tylko gąbki z pleców w moich tekstylnych kurtkach i zakładam pod nie żółwia od zbroi na siatce. Pozostałe ochraniacze w kurtkach to standard czyli łokcie i ramiona.

Zależy na czym jeździsz/będziesz jeździł...

Na turystyku jeżdżę w Modece (Roma) i jestem jak na razie bardzo zadowolony.

Edit: Sorry nie doczytałem... 600-800 ze spodniami.

Edytowane przez vinc

• 3 tygodnie później...