Trebol Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam, wczoraj wieczorkiem chciałem odpalić moto , na początku rozrusznik nie chciał zakręcić, a jak już zakręcił to moto odpaliło , tylko że rozrusznik dalej kręcił , nie mogłem go wyłączyć. Chciałem zgasić moto przyciskiem , nie udało się ;/ kluczykiem też nie mogłem go wyłączyć... dalej się kręcił... dopiero po odłączeniu akumulatora przestał pracować... Jak tylko podłączam akumulator rozrusznik zaczyna kręcić... co z tym zrobić ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Prawdopodobnie uszkodzony przekaznik rozrusznika. Oczysc styki dochodzace do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trebol Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Prawdopodobnie uszkodzony przekaznik rozrusznika. Oczysc styki dochodzace do niego. zaraz spróbuję ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Albo gdzies masz zwarcie... Jeszcze nie widzialem, zeby przekaznik tak wariowal, ze caly czas kreci rozrusznik. Najczesniej psuje sie tak, ze wciskasz przycisk, slychac klikniecie a rozrusznik nie kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trebol Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 przeczyściłem styki i dalej to samo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Miałem podobnie, skończyło się na wymianie rozrusznika, przekaźnika i akumulatora, a przy okazji sprawdzeniu (przeczyszczeniu) większości połączeń i zabezpieczeniu newralgicznych miejsc. Więcej w moim poście na innym forum Znikł prąd Polecam wymienić przekaźnik, ewentualnie sprawdzić włącznik startera. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez jurbassteck Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trebol Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 dzięki za odpowiedź ;] będę dalej szukał przyczyny problemu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zapewne wyczyściłeś styki od wtyczki.Wygląda na to że skleiło styki wysokoprądowe. Aby to sprawdzić odkręć przewód idący od aku i wtedy podłącz klemę.W ten sposób wyeliminujesz problem z przekaźnikiem rozrusznika. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Ja bym zaczal od od sprawdzenia i wymiany przekaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 ...Aby to sprawdzić odkręć przewód idący od aku i wtedy podłącz klemę.W ten sposób wyeliminujesz problem z przekaźnikiem rozrusznika. sorry ale nie wiem o co chodzi poprostu odlacz od przekaznika przewody sterujace przekaznikiem jezeli nadal kreci rozrusznik to wiadomo, ze "skleily" sie styki, a wszystko na to wskazuje... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 sorry ale nie wiem o co chodzi poprostu odlacz od przekaznika przewody sterujace przekaznikiem jezeli nadal kreci rozrusznik to wiadomo, ze "skleily" sie styki, a wszystko na to wskazuje... pozdr No cóż.O to samo co Tobie, tylko że wybrałeś prostszą wersję.Nie zastanowiłem i faktycznie nie trzeba odkręcać styku a wystarczy zdjąć sterowanie przekaźnika.Jednakże efekt ten sam. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi