maciek931 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witajcie drodzy moto-bracia. Otóż zapakowalem silniczek 250 ccm 4t od chińczyka ( prosze sie nie smiejcie mam dopiero 16 lat ) Podłaczyłem wszystko jak być powinno elektryka też jest wporządku odpaliłem go ładnie pięknie... No i podczas jazdy mam problem bo jak non stop manete do końca odkręcam to silnik idzie jak trzeba ale jak odkręcę manetkę do połowy i w tej pozycji ją przytrzymam to silnik strasznie przerywa ;/ tak jak by za malo benzyny dostawal albo powietrza nie wiem. Próbowałem regulować ale nic to nie dało ;/ Prosze o jakieś rady. Bo już nie mam zielonego pojęcia. Planuje go zaprowadzić do kogos kto wyreguluje mi gaźnik ale narazie prosze o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opusc iglice w gazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek931 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opusc iglice w gazniku. Jutro będę działał. Troche sam a jak nic z tego to ide do mechanika To napewno to ? Bo ja wariacji dostaje na tym moto jak maneta do konca ;/ Wir w baku itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Masz dziure w srednich obrotach... Wydech masz oryginalny czy jakis patroszony? Wykrec swiece i napisz jaki jest jej kolor. Jak masz wypatroszony wydech to nie dziw sie ze bedzie biala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sytuacja moze byc odwrotna - za restrykcyjny filtr i wydech i swieca czarna. Dla amatora objawy beda takie same. Jaki kolor ma swieca ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek931 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Koledzy poradziłem sobie. Tylko prosze bez jakichs odpowiedzi typu (ale gamoń itp itd) Przyznaje sie moj . A problem polegał na tym że przez swoje niedopatrzenie przy czyszczeniu gaźnika zgubiłem zabezpieczenie iglicy ;/ i taki był efekt. Ślęczałem 40 minut zeby powyginać drucik w ten sposob zeby pasowal i udało sie wkońcu jest tak jak być powinno ogarnęłem to do kupy i jest elegancko :bigrazz: Wszystkim dziękuje za rady i jeszcze raz przyznaje sie moj błąd :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 U mnie sie to czasem zdaza z zabezpieczeniami iglic w BSA, tyle ze znam objawy i od razu wiem co jest grane. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi