kapasek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 witam, stoję przed zakupem pierwszego motocykla i mam dylemat, pojeździłem popatrzyłem i chciałbym wybrać któryś z w/w motocykli tj. Suzuki Bandit 650SA lub V-Strom DL 650A. Na jego zakup przeznaczam do 20 tys. zł, aczkolwiek nie chce aby była to maszynka starsza niż 3 lata. Jest to pierwszy motocykl także myślę że moc będzie wystarczająca :cool: bardzo proszę o opinie i porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 A co tu radzic, oba motocykle dobre, masz swoje typy, trzeba sie przysiasc przejechac i brac to co bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Przy tak zawężonym kręgu podejrzanych weź po prostu ten, który Ci się bardziej podoba - bo to Ty będziesz zna nim jeździł, widział codziennie i to Ciebie ma cieszyć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro78 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zależy też, do czego potrzebny Ci motocykl. Na miasto poręczniejszy Bandit. DL za to da sobie radę po szutrze i w leciutkim terenie, a i na asfalcie dobrze mu idzie. Będzie też wygodniejszy na dłuższe wyprawy, o komforcie podróży pasażera nie wspominając - jest w końcu większy od Bandita. Przymierz się, na którym jest Ci wygodniej, rozważ wszystkie za i przeciw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Właśnie przesiadłem się z bandita na dl 1000. Zdecydowanie polecam Ci v stroma, wygodniejsza pozycja, lepsza ochrona przed wiatrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zdecydowanie polecam Ci v stroma, wygodniejsza pozycja, lepsza ochrona przed wiatrem. Popieram :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk153 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 witam, stoję przed zakupem pierwszego motocykla i mam dylemat, pojeździłem popatrzyłem i chciałbym wybrać któryś z w/w motocykli tj. Suzuki Bandit 650SA lub V-Strom DL 650A. Na jego zakup przeznaczam do 20 tys. zł, aczkolwiek nie chce aby była to maszynka starsza niż 3 lata. Jest to pierwszy motocykl także myślę że moc będzie wystarczająca :cool: bardzo proszę o opinie i porady. Pozdrawiam Witaj. Na swój pierwszy moto wybrałem V-Stroma 650. Gabarytowo duży , pozycja bardzo wygodna idealny na długie trasy! Ochrona przed wiatrem i deszczem b.dobra. Moc silnika wystarczajaca. Przejechałem tym moto 4800 km byłem we Włoszech jeżdziłem po górach plus miasto oraz weekendowe wypady za miasto , moje uwagi: Przy predkości pow.120 km/h i wietrze szyba powoduje że moto wpada w wibracje , przenosi się to na kask ale po zastosowaniu fabrycznego deflektora można to wyeliminoeać! Po zatankowaniu do pełna {22L!} trzeba uważać przy manewrowaniu w mieście i na parkingu znacznie się podnosi środek ciężkości! Na wysokich obrotach dźwięk silnika jest nie przyjemny. A zawieszenie jest miękkie i nie gwarantuje bezpieczeństwa .Moto pływa w zakrętach.Spalanie na poziomie 5L! Teraz wiem czego oczekuję od moto a V-Strom wprowadził mnie do wspaniałej przygody pt. Turystyka motocyklowa! Uważam że to b.dobry motocykl na początek wybacza wiele błędów. Ja mam 175 cm wzrostu i stąd kłopot z manewrowaniem. Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi