ArturR1975 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Moje uszanowanie kolegom. Tak więc posiadam KLE 500 i mam problemik. Udało mi się go odpalić, dwa razy doładowywałem akumulator, ale w końcu zapalił. Zapalił, ale jest problem: na ssaniu pracuje lecz gdy się nagrzeje i wyłączę ssanie silnik natychmiast gaśnie. Czy oriętują się szanowni koledzy gdzie tkwi problem? Następne pytanie: czy Kawasaki KLE500 już tak mają, że rozrusznik nie zawsze załapuje, znaczy mieli takimi dziwnymi odgłosami. To już ostanie pytanie: czy biegi od dwójki wchodzą tylko podczas jazdy motocyklem, ponieważ na sucho jak i na uruchomionym siilniku nie chcą wskakiwać. Będę wdzięczny za odpowiedzi i wasz cenny czas. ;) Artur Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez ArturR1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 rozrusznik - sprzęgło jednokierunkowe pada, co zaś się tyczy obrotów to spróbuj pokręcić śrubą od wolnych, jak nie pomoże to gaźnik/i zasyfiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 a biegi mają to do siebie, że na postoju nie wchodzą. Jeśli chcesz z grubsza sprawdzić działanie skrzyni, podczas przebijania biegów przetaczaj motocykl przód-tył. Wtedy biegi wchodzą. Test taki właściwie pokazuje tylko działanie zmieniacza. Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dodam tylko, że pod gaźnikami, masz pokrętło, którym możesz wyregulować wstępny kąt otwarcia przepustnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturR1975 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Pięknie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dzisiaj wszystko zrobię tak jak w poradach. ;) saska251 Pozdrawiam MZ-Klub ;) Pragnę jeszcze zapytać jak się mocuje zegary do stelaża ponieważ nie posiadają one żadnych otworów na śruby i nie działa mi obrotek. Co powinienem sprawdzić aby naprawić tę usterkę. Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez ArturR1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi