zx9r99 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Motocykl gaśnie mi po przejechaniu kilku km i nie mogę go odpalić - kręci ale nie może załapać. Jest to możliwe dopiero po dłuższym postoju - wtedy zapala bez problemu. Czy gaśnięcie może być spowodowane zbyt dużą ilością powietrza? Kupiłem go 2 tyg temu i jak wracałem nim do domu zrobiłem ponad 160 km i jak go rozkręciłem zauważyłem jedną rzecz. Wężyk 92191A był zdjęty w miejscu 92170 i tych objawów nie miałem. Czy to może coś znaczyć? Dzisiaj jade na serwis gaźników a świece wymieniłem w czwartek :) Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez zx9r99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro85 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Mam identyczny problem z cbx 550, tez gasnie w czasie jazdy i dopiero po czasie da się go odpalic, wymieniłem świece, czsciłem gazniki, nowe kable, pzejrzałem całą instalacje wszystkie kostki złaczki itp nestety bez rezultatu. Jak się dowiesz co to jest to napisz moze to ta sama przyczyna. Pozdro i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Sprawdz odpowietrzenie baku, odpowietrzenie gaznikow.. Jak wymieniales swiece to jaki mialy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx9r99 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Sprawdz odpowietrzenie baku, odpowietrzenie gaznikow.. Jak wymieniales swiece to jaki mialy kolor? Moto odbiore jutro i powiem czy coś się zmieniło. Świece miały kolor czarny. W serwisie powiedział, że może to być wina sportowego wydechu bez regulacji gaźników. Jutro będe wiedział coś więcej i napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Na czarno Ci nie dymi? Jak dla mnie wyglada to na zbyt bogata mieszanke. Kiedy sie rozgrzewa mieszanka robi sie jeszcze bardziej bogata i dlatego przestaje dzialac. Jak odepniesz waz od odmy to zubazasz mieszanke. Pod motocykl nie leci benzyna z ktorys wezow? Jesli tak to zaworki iglicowe Ci sie zawiesily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx9r99 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Na czarno Ci nie dymi? Jak dla mnie wyglada to na zbyt bogata mieszanke. Kiedy sie rozgrzewa mieszanka robi sie jeszcze bardziej bogata i dlatego przestaje dzialac. Jak odepniesz waz od odmy to zubazasz mieszanke. Pod motocykl nie leci benzyna z ktorys wezow? Jesli tak to zaworki iglicowe Ci sie zawiesily. Przed wymianą świec zdarzało się, że lekko zadymił na czarno, ale nie zawsze. Po wymianie nie zauważyłem czarnego dymu. Benzyna nie leci, nic nie cieknie. Jeżeli będzie to wina gaźników to tak jak pisałem jutro się wszystkiego dowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Sprawdż czy masz drożny wężyk odpowietrzający bak. Kiedyś mechanik zagiął mi go składając moto do kupy- efekty identyczne. Nad paliwem robiło się podciśnienie i benzyna nie spływała do gażników. Po dłuższej chwili poziomy ciśnień się wyrównywały i wszystko był ok przez parę minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob-ER5 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Moja maszyna też ostatnio zgasła mi podczas jazdy. W baku miałem resztkę paliwa. Wiem, że mam zatkany korek odpowietrzający. Zatrzymałem się, zajrzałem do baku( w tym momencie się odpowietrzył) i normalnie odpalił. Nie wiedziałem o co chodzi, ale po waszych postach uświadomiłem sobie jaka mogła byc tego przyczyna ;]. Sprawdź ten bak. Mi po jeździe jak mam mało paliwa i zgaszę motor to słychac cichy świst przy wlewie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx9r99 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Problem rozwiązany. U mnie wystarczyło wyczyścić + zsynchronizować gaźniki bo poprzedni właściciel odpiął rurkę odpowietrzającą i dostało się trochę syfu. Teraz płynnie chodzi i niby nie gaśnie ale to zweryfikuję w dłuższej trasie. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi