michalll Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 no ale z moim cylindrem chyba coś nie takj i jest i kupie nowy większy ona była mocna ale teraz jest tragedia :) JEST BARDZO ŹLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pader Opublikowano 4 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2004 I jakie są te osiągi coś leprzego czy nie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 Widze że w tutaj nikt sie niewypowiada na temat tego zestawu. Więc ja zrelacjonuje jak chodzi jawka na zestawiku. W czwartek będe miał poskładany silnik to będe delikatnie testował. Odrazu mam założone nowe mocne łożyska na wale, wał w regeneracji jest i nowe sprzęgło. Zobacze jak będzie chodziła, ale z tego co słyszałem od ludzi co mają założone te zestawy to ich jawki są niedoodjebania hehe, więc jestem optymistycznie nastawiony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 Jest 12 czerwca 2004 roku. Mam już założony zestawik 60ccm. Przejechałem około półtora kilometra, ponieważ strasznie sie grzeje. I stwierdzam:-motorek zyskał duuuuuużo mocy w niżeszej partii obrótów-jest ogólnie mocniejszy-płynniej prześpiesza- jest elastyczny-ma ładny dźwięk- ala simsonJest poprostu zajebiście ! teraz będe musiał delikatnie docierać, żeby przestała sie tak grzać i zacznę jazdę, nieliczcie że zaraz wam powiem jaki jest v-max, bo mi szkoda motorka na takie pierduły. Dotrze sie, to powiem. Narazie będe relacjanował docieranie się silnika. A jeszcze jedno dla zainteresowanych, na trójce niema problemu z jazdą z prędkością poniżej 25km/h- motor jest całkiem zrywny z tej prędkości. To narazie tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekmistrz Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 ja też jak miałem Simsona to skusiłem się na ten zestaw i nie powiem bo mocy zyskałem i zrywniejszy był a gdy go dotarłem to ok. 85 km/h leciał niestety Simsona sprzedałem i kupiłem Mz bo z Simka wyrosłem ale byłem z tego zestawu zadowolony. Pozdro. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Witam!A wiecie ,moze ile cały kompletny zestaw cylindra 60cmm kosztuje ,no bo ja sie nieorientuje .Chodzi mi o cylinder,tłok ,pierscienie ile za to dałes?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zestaw kosztuje 85zł + koszty wysyłki. W zestawie jest to co widać na zdjęciu. Można go kupić na http://www.kemot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pader Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Mam pytanko :!: ile pierścieni ma tłok od jakwi (50ccm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Seryjny tłok do cylindra Jawki o poj. 50 ccm ma 2 pierscienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 Tu sie musze z toba niezgodzic Yosarian gdyz seryjne jawki produkcji czechoslowackiej mialy 3 pierscienie ,a nie 2 ... 2 pierscienie mialy jawki skladane w polsce lub ogary. Co do ceny zestawu to u mnie w Czestochowie taki zestaw jest ciut tanszy bo kosztuje 80 zl. w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2004 cholera, muswze popytać o to coś u mnie w sklepie chyba bede miał u siebie cylinder do wymiany ( chyba że szlif to załatwi, ale wątpie) więc może akurat to się bedzie bardziej opłacało. jutro jade spytać się do sklepu. aha, jaka jest różnica w cenie zwykłego zestawu 50ccm a 60ccm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 Chyba tylko pare zł. Hmm. Cylinder kosztuje chyba 50zł, 3 pierścienie 4,50; tłok 5zł, sworzeń chyba koło 5zł, zabezpieczenia sworznia to też chyba koło 1,50zł. W sumie to będzie chyba 66zł. To różnica jest całkiem spora, za tą kase to można by kupić kilka fajnych naklejek TUNING, ABS, CATALYSATOR i innych :lol: Nieno żartuje, ale różnica jest duża i decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 15 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2004 seryjne jawki produkcji czechoslowackiej mialy 3 pierscienie ' date='a nie 2 ... 2 pierscienie mialy jawki skladane w polsce lub ogary. Prawda. Zapomniałem dodać: seryjne polskie[u'][/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 mam już zrobione 15 kilosów (spotykam sie z jawką tylko okazjonalnie) i zauważyłęm że jawka potrafi sie zajebiście kręcić. Na jedynce moge jechać prawie 30km/h :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2004 Z3US .... sprubuj sobie 2 bieg ... ogar Macia lecial okolo 55 kmh na 2 biegu (ale to byly juz ostatnie obroty silnika :lol: )a na 3 biegu 70 kmh. Pozdrawiam ... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi