bibor80 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Wniosek taki, ze czasem miec szczescie to wiecej niz umiejetnosci. Mi kiedys opona w osobowce strzelila, na szczescie w tylnej osi, ale troche strachu bylo. Mojemu znajomemu wystrzelila przednia opona w ciagniku siodlowym. Auto jakos utrzymal, ale jak sie zatrzymal to byl caly mokry i dostal takiego scisku, ze nie mogl oderwac rak od kierownicy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Tzn co ? Ktoś dostał kołem z TIRa ? W mojej mieścinie była taka akcja że goście pompowali koło do Tira, ale nie w klatce. Puściła ta "aureola" łącząca felge z oponą, poleciała do góry, przecięła gościowi łeb i dosłownie zrobiła dziure w suficie na wylot! Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enes Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 w temacie "latających" opon/kół: - tu widać, ja nawet stosunkowo nieduże koło może sponiewierać człowieka (polecam oglądać od 40 sekundy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kko Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Nic dziwnego, jak policzysz ile litrów powietrza wtłaczasz do opony, pomnożysz razy ilość atmosfer to wyjdzie całkiem sporo. W momencie gwałtownego rozprężenia (np pęknięcia opony) to wszystko na raz wylatuje na zewnątrz w ułamek sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Z prostej fizyki wiadomo ze sila jest iloczynem cisnienia i powierzchni na jakiej dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesuaf Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 w temacie "latających" opon/kół: - tu widać, ja nawet stosunkowo nieduże koło może sponiewierać człowieka (polecam oglądać od 40 sekundy) Nieźle musiało go połamać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Czytałem kiedyś o urwanym kole z samolotu pasażerskiego, które spadło na boisko do koszykówki obok zawodników. To musiało być szczeście, bo byłby pogrom ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi