Marcel RX Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Wymienialem uszczelke pod głowicą, przy demontarzu tylko wykrecilem napinacz lancuszka rozrzadu i nic wiecej przy nim nie robilem,wszystko poskładałem, rozrząd ustawilem i przykrecam spowrotem napinacz a lancuszek jest tak mocno napiety(jak beton) pod zadnym naciskiem sie nie ugina i tak jakby przez to powstaja opory przy ruchu kickstartera (nawet przy odkreconej świecy) ... Teraz mi powiedzcie jak powinien byc prawidlowo napiety lancuszek rozrządu? Czy moze byc napiety az tak mocno?? bo wydaje mi sie ze nie.. Licze na szybką pomoc! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Marcel RX napisał: Wymienialem uszczelke pod głowicą, przy demontarzu tylko wykrecilem napinacz lancuszka rozrzadu i nic wiecej przy nim nie robilem,wszystko poskładałem, rozrząd ustawilem i przykrecam spowrotem napinacz a lancuszek jest tak mocno napiety(jak beton) pod zadnym naciskiem sie nie ugina i tak jakby przez to powstaja opory przy ruchu kickstartera (nawet przy odkreconej świecy) ... Teraz mi powiedzcie jak powinien byc prawidlowo napiety lancuszek rozrządu? Czy moze byc napiety az tak mocno?? bo wydaje mi sie ze nie.. Licze na szybką pomoc! pozdro Na początek postaraj się o serwisówkę do tego motocykla a potem kup następny łańcuszek rozrządu bo ten zamontowany teraz w silniku nadaje się tylko na śmietnik z powodu mocnego przeciągnięcia. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 http://www.yamaha-motor.pl/community/service/manuals.jsp sciągnij serwisówke , tam masz wszystko opisane krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel RX Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 no wlasnie jak ma byc napiety to troche nie bardzo w serwisowce bo mialem ja wczesniej i tam glownie ten mechanizm byl przedstawiony a pierwszy raz w zyciu 4takta robilem.. aa czy gdy motor nie byl odpalony to moze lancuszek tak nie ucierpial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 skoro czytales manuala to rozumiem ze odpuscilec napinacz przed jago zalozeniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi